BUPRENORFIN U APOTEKAMA OD 1.JUNA
Pet Maj 24, 2013 2:30 am
Poštovani,
lek "Buprenorfin Alkaloid", od sledeće nedelje- moći će da se nađe u apoteci u Bečeju. Prvi pacijent, koji je dobio buprenorfin na recept - koliko ja znam - jeste iz Bečeja. Apoteka se odazvala na poziv Dnevne Klinike pri KCV kao na poziv lekara koji je ispisao recepte, te će se od sledeće nedelje naći određene količine ovog leka na rafovima Državne-Narodne Apoteke u Bečeju.
- Kako stoje ostale apoteke u drugim gradovima i da li je ovo pomak za Vas?
(PODSETNIK: NAKON DOPISA SUZE AGENCIJI ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE, 20.05.2013 i 22.05.2013 kada je izašao članak u DrugReporter-u (Hungarian Civil Society) odrađen u saradnji sa ReGeneration NGO iz Srbije i Petera Soroszi-a, o zdravstvu u Srbiji, i najviše o diskriminaciji Intravenoznih Korisnika Droga, kao i diskriminaciji pacijenata na ORT. Cela situacija sa BUPRENORFINOM se odjednom pokreće.
- Da li Vam ovo nešto govori, i šta?
Smatram da treba da glasno
se ujedinimo.
Smatram da treba da,
da glasno se organizujemo.
Da nacrtamo i glasno kažemo,
ono što želimo,
jer nema te misli koje ćemo
s Vlašću da delimo.
Boris Milanović 24. V 2013
lek "Buprenorfin Alkaloid", od sledeće nedelje- moći će da se nađe u apoteci u Bečeju. Prvi pacijent, koji je dobio buprenorfin na recept - koliko ja znam - jeste iz Bečeja. Apoteka se odazvala na poziv Dnevne Klinike pri KCV kao na poziv lekara koji je ispisao recepte, te će se od sledeće nedelje naći određene količine ovog leka na rafovima Državne-Narodne Apoteke u Bečeju.
(PODSETNIK: NAKON DOPISA SUZE AGENCIJI ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE, 20.05.2013 i 22.05.2013 kada je izašao članak u DrugReporter-u (Hungarian Civil Society) odrađen u saradnji sa ReGeneration NGO iz Srbije i Petera Soroszi-a, o zdravstvu u Srbiji, i najviše o diskriminaciji Intravenoznih Korisnika Droga, kao i diskriminaciji pacijenata na ORT. Cela situacija sa BUPRENORFINOM se odjednom pokreće.
se ujedinimo.
Smatram da treba da,
ono što želimo,
s Vlašću da delimo.
- monkeybModeratori
- Broj poruka : 67
Reputacija: : 11
Datum upisa : 07.10.2012
Godina : 57
Re: BUPRENORFIN U APOTEKAMA OD 1.JUNA
Pet Maj 24, 2013 2:48 am
INSPIREMAN ::Poštovani,
se ujedinimo.
Smatram da treba da,
ono što želimo,
s Vlašću da delimo.
Koliko sam ja cula u Bg-u podizu na recept,placaju 50% i donose ga u centar da bi ga uzimali pod kontrolom.Moram da se ogradim i kazem da ovo nije 100% tacna informacija.Provericu. A stoji da dokle god budemo cutali sigurno nam nece biti bolje.
- SOZO99Moderatori
- Broj poruka : 207
Reputacija: : 23
Datum upisa : 04.12.2011
Godina : 49
Re: BUPRENORFIN U APOTEKAMA OD 1.JUNA
Pet Maj 24, 2013 3:15 am
Da,da istina je da se Buprenorfin pojavio kao alternativa!
Moj lekar je lično potvrdio da je buprenorfin dostupan, ali se plaća 50%, kao što je gore navedeno!
izveštaj je iz N.Sada, za druge gradove nemam tačne informacije
Moj lekar je lično potvrdio da je buprenorfin dostupan, ali se plaća 50%, kao što je gore navedeno!
izveštaj je iz N.Sada, za druge gradove nemam tačne informacije
- metadonmanModeratori
- Broj poruka : 217
Reputacija: : 17
Datum upisa : 14.03.2012
evo i ovde da te pitam
Pet Maj 31, 2013 11:29 pm
Sta to znaci, kao alternativa metadonu da se sa metadona prebacim na sub i onda da mi lekar prepisuje recepte koliko sam te razumeo 8mg 700 din kutija koliko bi me ta kutija odrzavala da svaki dan budem normalan. Posto nikada sa buprenofrinom nisam dolazio u kontakt. Mozda sam sada napisao brdo gluposti ali to je samo moje ne znaje
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu