FORUM - SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA: SUZA || NARKOMANIJA, ALKOHOLIZAM, TABLETOMANIJA, METADON...
Dobrodošli!

Ovo je forum Udruženja Građana "SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA". Pre svega, aktivizam se svodi na: pomoć pri bolesti zavisnosti od opijata tj. narkotika. Takođe, SUZA (akronim) se bavi pomoći najzastupljenijih bolesti zavisnosti kao što su: alkoholizam, tabletomanija, politoksikomanija...

SVI KOJI ŽELE DA SE ISPOVEDE, UČESTVUJU U DISKUSIJAMA, KAO I DA PITAJU ŠTA GOD ŽELE, KLIKNITE NA "CLOSE" I ZAPOČNITE !!!


S poštovanjem,

SUZA : SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA

Join the forum, it's quick and easy

FORUM - SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA: SUZA || NARKOMANIJA, ALKOHOLIZAM, TABLETOMANIJA, METADON...
Dobrodošli!

Ovo je forum Udruženja Građana "SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA". Pre svega, aktivizam se svodi na: pomoć pri bolesti zavisnosti od opijata tj. narkotika. Takođe, SUZA (akronim) se bavi pomoći najzastupljenijih bolesti zavisnosti kao što su: alkoholizam, tabletomanija, politoksikomanija...

SVI KOJI ŽELE DA SE ISPOVEDE, UČESTVUJU U DISKUSIJAMA, KAO I DA PITAJU ŠTA GOD ŽELE, KLIKNITE NA "CLOSE" I ZAPOČNITE !!!


S poštovanjem,

SUZA : SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA
FORUM - SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA: SUZA || NARKOMANIJA, ALKOHOLIZAM, TABLETOMANIJA, METADON...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
više informacija na : OFFICIJALNI BLOG: http://www.narko-manija.blogspot.com (logično, ne ? Smile )

INSPIREMAN
INSPIREMAN
PRESEDAVAJUĆI IZVRŠNOG VEĆA
PRESEDAVAJUĆI IZVRŠNOG VEĆA
Broj poruka : 324
Reputacija: : 23
Datum upisa : 22.10.2011
Godina : 32
Lokacija : Republika Srbija/Vojvodina
http://narko-manija.blogspot.com
18052013
Autor: Boris M.

Poštovani,

U skladu sa svime što je U.G "SUZA" učinila do sada, a u skladu sa dnevnim društveno-socijalnim dešavanjima;
SUZA ozbiljno otpočinje sa sprovođenjem učenja Mađarskog jezika; potrebnog za sticanje pasoša.

- Iako malo ne-etički, SUZA je prepoznala potrebu da se u našem spektru pomoći, uvede i pomoć pri sticanju državljanstva i pasoša Mađarske, tj. Evropske Unije.

Šta mogu sa ovim pasošem?

- Interesovanje za ovaj pasoš, upravo leži u odgovoru na ovo pitanje. Ono što možete sa pasošem Republike Mađarske, jeste sve ono što mogu građani punopravnih članica (ovde se ne ubrajaju: Bugarska i Rumunija ) a to je:

- Pravo na slobodnu migraciju radne snage
- Pravo na slobodnu migraciju stanovništva- tj. relokacije i rada bez dodatne papirologije u smislu: nema potrebe za radnu dozvolu, radnu vizu, zelenu kartu, i slične dokumente koji trebaju non-EU zemljama, ili zemljama kandidatima.

Pa i sa srpskim pasošem mogu da putujem, ne razumem zaista, sta mi pruza Mađarski pasoš
- Naime, razlika između pasoša država punopravnih članica EU i non-EU jeste velika. Iako mi možda, ponosa patriotskoga tipa, ili 'pak ličnoga ponosa, ne želimo da priznamo da smo, dok je Evropa i "Zapadni Svet" 80ih i 90ih godina bio u procvatu, tj. "u doba prosperiteta", zaostali po svim društveno-socijalnim pitanjima kao i pitanjima društvenog uređenja - zaostali, naspram zapadnog sveta.

- Sa punim poštovanjem, i uz dužno poštovanje prema matici državi, mora se reći da je EU pasoš mnogo, narodski rečeno, "vredniji" od Srpskoga. Razlika između pasoša Republike Srbije, i Republike Mađarske - u tehnikčkom smislu - ne postoji znatna razlika, oba su biometrijska i oba su u sinhronizaciji tehnologija primenjenim na teritorijama EU, ECC, EMC država. Pasoš je "vredniji" u smilsu da pruža onome ko ga ima mogućnosti radne i socijalne migracije.

Pod radnom migracijom smatra se: migracija radne snage, individue ili grupe ljudi, sa u ovom slučaju Mađarskim pasošem u države EU, ECC, i EMC tj. država Evropske Unije, država kandidata Unije, i džave članice Evropske Monetarne Unije.

Slobodna RADNA migracija: aplicira se, "po difoultu", na države članice koje su članice EU više od sedam (7) godina. U tom smislu, državljanstvo a sa njim i pasoš Mađarske, pruža komfor slobodne radne migracije.
- Ovaj pasoš, u prostom smislu, omogućava Vam, bez ikakvih dodatnih papira: prelazak granice iz non-EU u EU zonu, i bezgranično kretanje - kakvo kratanje i jeste - unutar Evropske Unije. Takođe, kao dodatku bespotrebne administracije - s malo ili bez ikakvih papira, Vi kao državljanin članice EU, u ovom slučaju Mađarske, možete da se:
1) Zaposlite u Nemačkoj, Austriji, Danskoj, Švedskoj, Sloveniji, Španiji, Portugalu i još 21. države članice.
2) Živite i primate socijalnu pomoć od matične države, kao i države u kojoj imate reg. prebivalište
3) Prođete proces edukacije, do edukacije, kao i svega ostalog vezanog za dodatnu edukaciju - a pošto je u većini zemalja EU "dodatna edukacija" smatra se dodatnim doprinosom državi boravišta, te stoga u određenim zemljama EU sa pasošem članice EU možete da primate "motivacioni dodatak" kako bi ste bili motivisaniji da se doedukujete do najvišeg stepena obrazovanja.

Ako je tako, dajte mi molim Vas neki primer...


- Primera radi, u Kraljevini Švedskoj, za sve one koji žele (jer je to slobodna volja, a ne obaveza) da idu u srednju školu, dobijaju laptop i 300 kruna mesečno; ka motivaciona naknada. Ovim se - 1; olakšava učenje 2; drži konstantna motivacija za džeparcem 3; proizvodi kvalitetna i KV radna snaga. Kako idete "na gore", na više stepene edukacije, veći su motivacioni "fondovi", pa je s' toga i motivaciona naknada na mesečnom nivou - veća.

Primer iz mog života, sa najboljim drugom koji je otišao u Švedsku govori sledeće. Dečko je 91. godište. Visok 192, i trenirao košarku u Srbiji, kako rekreaciono tako i polu-profesionalno. Sve to sa prekidima, i naravno, nije se kotirao ni u 100 najboljih igrača košarke u gradu Bečeju. Što se tiče obrazovanja, kako je bio dobrica u duši - tako nije imao ni "herca" za školu i učenje. S toga, on je u "Mašinskoj Školi Bečej" pao prvi razred, pa je na nagovor mene i moje majke- iz nižeg nivoa u smislu težine obrazovanja prešao u viši- upisao Gimnaziju. I u Gimnaziji jednostavno jedva je "vukao" dvojke. I tu je pao 1. razred; ali je i dalje bio visok i lep.
- Koristio je rekreativno travu, MDMA, i par puta hors - ali mu ja nisam dao opijate da koristi; jer sam video po sebi šta su mi bili učinili - no to je sasvim druga priča.

- Kako su počele velike svađe sa majkom, kako nas je uhvatila u stanu da radimo nešto što ne bi trebalo, on se odlučio nakon smrti očuha koji je bio gradonačelnik - bivši - Bečeja, da kontaktira tatu, kojeg nije video ni čuo više od 10 godina; te ga se ni ne seća.
I mic, po mic, on zapita tatu da li može da dođe u Švedsku, da živi sa njim? Naravno, otac je bio sretan jer mu dolazi sin, konačno. Tu se pojavljivala bolesna ljubomora između majke i oca, te je majka u isto vreme podržavala ono što je moj drugar naumio, ali nije mogla da se "pomiri, sa činjenicom da on odlazi kod nekoga ko nikada "nije poslao ni dinara" tj. "nije hteo ni da čuje za ... - mog druga - ... od kada je emigrirao iz Srbije 90ih.

No, on je otišao te 2008. godine - a pre toga je organizovao opet jednu glupost; ali koju ćemo svi pamtiti. Naime, ukrao je "Chevrolet" od majke- i sa 16, onomad, godina vozio nas 4 plus on za NS kod bračnog para koji je sve "imao" (a nije imao "ništa", ako me razumete...?)

I tako, ja sam pojeo dupli Mercedes, vozač - on White Widow kao i ostala "posada". Sa "čorbom" smo bili na minimumu, na bulevaru prolazili kroz crveno jer je vozač isparanoisano ukočen, i spucalo ga sve šta ga čeka, šta radi, i gde je. Smile To je Wu-Rad. Smile

- Sve u svemu, on otide, i posle 3 meseca obaveznog kursa Švedskog jezika; upisao je Gimnaziju u Švedskoj. On je tamo bio među najboljim učenicima, dok je ovde ; kao što sam naveo bio neko ko je pao Mašinsku Školu, pa i Gimnaziju. Tako da, naši, srpski geni - dostižu svoj maksimalni potencijal tek kada im je to omogućeno. Zar ne?

SA PASOŠEM EVROPSKE UNIJE, TJ. MAĐARSKE, VAŠ PUNO POTENCIJAL + POMOĆ KOJU SVI MI OČEKUJEMO DA NAM SE PRUŽI U PUTU KA OSTVARENJU NEKIH NAŠIH CILJEVA DOBIJAMO OD DRŽAVE U KOJOJ SMO.

- Takođe, obaveza, i što je dobro, je da čim izađete iz Mađarske, primera radi: odete u Englesku... Obavezni ste da dobijete NIN broj, koji je jedinsven za sve- koji se dobija pri najbližem centru za Rad. Dokle god ste nezaposleni, i dokle god nemate ponudu za posao, vi primate ~ 1000EUR socijalnu pomoć (što je OK, ništa puno- ako uzmete u obzir: 5-10eur kutija cigara, 400eur [u]minimalac kirija/u] + računi + jesti. ) Lekovi su relativno jeftini, negde i besplatni, tako da Vi možete, ukoliko je u Mađarskoj lek XX 20E a u Španiji 1E, otići i tamo kupiti zalihe tog leka. PRIMERA RADI,

Ne znam, ako Vi imate neko pitanje, u vezi sa mađarskim pasošem, izdavanju istog kao i sticanju državljanstva i cele procedure osećajte se slobodno da OSTAVITE KOMENTAR i upitate.


S poštovanjem
Autor:
Boris M.


Share this post on:reddit

Komentari

avatar
Borise jel ima tu mesta za nekog iz Beograda.
I ja bih hteo da promenim drzavljanstvo???
Stvarno me to zanima, najiskrenije.
Hrvatski, Madjarski, ne mogu vise da budem Srbin nece se dobro zavrsiti.
Voleo bi da mozete znati sta bi uradio kada bi predvideo buducnost da necu imati Metadon.
To bi bio masakr kakav nije Evropa videla skoro. Meseci nacionalne zalosti. Verovano nesto slicno kao u Norveskoj.
Zato dajte da bude bolje za sve. Stradace neko zbog glupih lekara.
Borise zar ti nije bliza Hrvatska. Ako pogodimo sta treba oni ce u inat da pokazu Srbiji kako su oni civilizovani a mi ne da pomognu mozda.
Ma ja bi otisao i na Kosovo. Sta ponesem slike lekara koji su me lecili i odem tamo da napravim zivot i kontakte i da se umuvam negde.
SOZO99
-Koji su uslovi za dobijanje pasoša Madjarske?
-Šta je sve potrebno od papirologije da bi se isti mogao dobiti?
- Koliko sve to otprilike košta??
i da- koliko vremena treba da prodje od predaje papira za pasoš do konačnog dobijanja Exclamation cheers
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu