- W011Moderatori
- Broj poruka : 47
Reputacija: : -1
Datum upisa : 01.11.2011
CAJ OD MAKA I NJEGOVO SPREMANJE
Sre Nov 30, 2011 4:40 am
Nisam znao da ce mi ovo dobro doci nekada pa nisam se interesovao.
Da li smem da stavljam secer u njega i koliko dugo se kuva i kako stavljam i koliko onih caura izlomljenih, saku jednu, dve, koliko.
Sve sto znate napisite. Da li ne sme da se pije sa heroinom ili je mozda bolje malkice jedno malkice drugo, nista da se oseca rad nego ovako cisto sredjivanje da imam opijat u sebi.
Da li smem da stavljam secer u njega i koliko dugo se kuva i kako stavljam i koliko onih caura izlomljenih, saku jednu, dve, koliko.
Sve sto znate napisite. Da li ne sme da se pije sa heroinom ili je mozda bolje malkice jedno malkice drugo, nista da se oseca rad nego ovako cisto sredjivanje da imam opijat u sebi.
Spremanje
Pet Dec 02, 2011 10:35 am
Čaj od maka ima, pored morfija i kodeina još 45 različitih aktivnih alkaloida. Najbolje da staviš jednu prosečnu kesu, punu očišćenih i onako rukom izlomljenih na sitnije *- ne sitne , delove. Izvadi sve iz njih, rukom izdrobi svaku, i napuni jednu prosečnu šerpu. Nalij vode, i pusti na 3 od 4 skali da se kuva. Na svakih 15min promešaj, i stiskaj ka dole sa nečim. Ima obično svaka kuhinja ono za ručno pravljenje krompir pire-a...E time stiskaj, i kad proključa smanji na 2. Posle nekih 90-120min, skini, i procedi. Cedjenje je najbolje sa nekom atlet majicom da odradiš, ili običnom pamučnom...Polako sipaj, jer je vrela para i ono ume da bude zajebano jako... NAJBOLJE JE DA NIŠTA NE STAVLJAŠ, ili dok se kuva, MALO - ALI STVARNO MALO limuntusa. Ali ja praktikujem da ništa ne stavljam. Ima ljudi koji stave malo limuntusa i malo ISKLJUČIVO ŠLJIVOVICE kada smanje na dvojku. Etanol i acetisalna kiselina razdvajaju molekule, to je istina... Ali ovde je reč o nekoliko DESETINA JEDINJENJA, a ne pojedinačno tako da iskustva sa tim nemam - ali znam da što duže kuvaš, i usput snaaaaaažno ka dole pritiskaš /cediš da izadje sve iz njih dok se kuvaju/ možeš dobiti dosta gust čaj. Posle 3deci, zastani na 45min. Da vidiš kako te radi.
JAKO JE VAŽNO DA SAČEKAŠ RAD, JER PUNO NJIH OVERI OD ČAJA.
*- OVAJ ODGOVOR JE U EDUKACIONE SVRHE, NIKAKO U SVRHE PODSTREKIVANJA NA UZIMANJE BILO KAKVE SUPSTANCE NA BILO KOJI NAČIN , VEĆ ISKLJUČIVO U SVRHE SMANJENJA ŠTETE UZROKOVANE UNOŠENJEM DROGE.
P.S : Moj savet je da ne koristiš NIKAKVE ZASLADJIVAČE, već tako gorak opijumski čaj, pij što više u turi na ex, i onda posle samo zagasi nekim gustim sokom...Nikako gaziranim. Može i paradajz sok-sos. ;Đ
JAKO JE VAŽNO DA SAČEKAŠ RAD, JER PUNO NJIH OVERI OD ČAJA.
*- OVAJ ODGOVOR JE U EDUKACIONE SVRHE, NIKAKO U SVRHE PODSTREKIVANJA NA UZIMANJE BILO KAKVE SUPSTANCE NA BILO KOJI NAČIN , VEĆ ISKLJUČIVO U SVRHE SMANJENJA ŠTETE UZROKOVANE UNOŠENJEM DROGE.
P.S : Moj savet je da ne koristiš NIKAKVE ZASLADJIVAČE, već tako gorak opijumski čaj, pij što više u turi na ex, i onda posle samo zagasi nekim gustim sokom...Nikako gaziranim. Može i paradajz sok-sos. ;Đ
- W011Moderatori
- Broj poruka : 47
Reputacija: : -1
Datum upisa : 01.11.2011
Re: CAJ OD MAKA I NJEGOVO SPREMANJE
Sub Dec 03, 2011 6:37 pm
Znate da je u Bgd oko 400-500 din kesa ona najlonska puna caura.
Ako nisi pio mogu ti reci ukus je grozan kao da si novine i papir kuvao, kao da si granu od drveta kuvao takav je ukus ali sredjuje.
Nasta ce spasti jedan od najprimernijih apstinenata zbog balavice Maje Paunovic i njenih lekara i moguce da ne znaju, ja gresim dusu tako nekada sto ih psujem a mozda ljudi ne znaju kakav je. Ali sumnjam greske u dijagnozi i ocekivanje od mene nesto sto nije uspeo Dr. Vlada Diligenski sa temeljnim posetama kucnim a on je za nju znaci ne psihijatar nego on je za nju nemogu da opisem ali covek nije upotrebljavao Metadon i sve pada kao kula od karata. To je i reko da necu ja u Srbiji nikada apstinirati, meni je rekao covek kada je prestajao da dolazi.
Ako nisi pio mogu ti reci ukus je grozan kao da si novine i papir kuvao, kao da si granu od drveta kuvao takav je ukus ali sredjuje.
Nasta ce spasti jedan od najprimernijih apstinenata zbog balavice Maje Paunovic i njenih lekara i moguce da ne znaju, ja gresim dusu tako nekada sto ih psujem a mozda ljudi ne znaju kakav je. Ali sumnjam greske u dijagnozi i ocekivanje od mene nesto sto nije uspeo Dr. Vlada Diligenski sa temeljnim posetama kucnim a on je za nju znaci ne psihijatar nego on je za nju nemogu da opisem ali covek nije upotrebljavao Metadon i sve pada kao kula od karata. To je i reko da necu ja u Srbiji nikada apstinirati, meni je rekao covek kada je prestajao da dolazi.
Odgovor iako si bannovan
Ned Dec 04, 2011 7:39 am
U južno-bačkom okrugu, u selima kao što su Petrovo Selo, i slično - DŽAKOVI OD 50KILOGRAMA MOGU SE NAĆI ZA OD 100-300DIN!!!!!
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu