FORUM - SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA: SUZA || NARKOMANIJA, ALKOHOLIZAM, TABLETOMANIJA, METADON...
Dobrodošli!

Ovo je forum Udruženja Građana "SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA". Pre svega, aktivizam se svodi na: pomoć pri bolesti zavisnosti od opijata tj. narkotika. Takođe, SUZA (akronim) se bavi pomoći najzastupljenijih bolesti zavisnosti kao što su: alkoholizam, tabletomanija, politoksikomanija...

SVI KOJI ŽELE DA SE ISPOVEDE, UČESTVUJU U DISKUSIJAMA, KAO I DA PITAJU ŠTA GOD ŽELE, KLIKNITE NA "CLOSE" I ZAPOČNITE !!!


S poštovanjem,

SUZA : SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA
FORUM - SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA: SUZA || NARKOMANIJA, ALKOHOLIZAM, TABLETOMANIJA, METADON...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nalorex steti bubrezima??

Ići dole

Nalorex steti bubrezima?? Empty Nalorex steti bubrezima??

Počalji  INSPIREMAN taj Sub Okt 22, 2011 3:54 am

Sta znate o pricama da Nalorex, oralne tablete 50mg, stete bubrezima ?
INSPIREMAN
INSPIREMAN
PRESEDAVAJUĆI IZVRŠNOG VEĆA
PRESEDAVAJUĆI IZVRŠNOG VEĆA

Broj poruka : 321
Reputacija: : 23
Datum upisa : 22.10.2011
Godina : 30
Lokacija : Republika Srbija/Vojvodina

http://narko-manija.blogspot.com

Nazad na vrh Ići dole

Nalorex steti bubrezima?? Empty Čuo sam!

Počalji  Jaffa taj Sub Nov 03, 2012 3:46 am

Poštovani!

Čuo sam i ja da je lek pod reg. nazivom Nalorex®️TM vrlo štetna za bubrege, a posebno jetru. Ovaj lek se veoma izbegava i striktno NE ISPISUJE osobama koje imaju bilokakvu disfunkciju jetre!

@ADMINISTRATOR: Izvinjavam Vam se, nisam bio na forumu jedno vreme. Od drugara, čuo sam da su se sreli sa Vama, da ste mladi, energični i da se "po Vama nikada ne bi reklo" da ste na bilokakvoj terapiji, tj. da uzimate makar i Bensedin. Što pohvaljujem.

Nalorex sam i sam ja pio, i mogu da ti kažem druže da je on dobar - ako si siguran, apsolutno siguran da nećeš više taknuti bilo koji opijat! Nalorex ne sprečava "drug-craving episodes", epizode želje za drogiranjem.
Znači, po nekim istraživanjima koje sam i ja sam tražio, dok sam na Nalorex pio, pokazala su:

1) Pacijent na Nalorex-u, ima 3-5 teških "epizoda" do potpune sigurnosti u svoju apstinenciju od opijata
2) Pacijent na leku sa aktivnom supstancom naltrexone-hcl (naloxone sa produženim delovanjem, H-T:36h) ima prvu "epizodu" između 3-4 nedelje uzimanja leka. Sám lek ne pruža, daje, neki medicinski efekat koji bi sprečio tu psihičku želju za drogiranjem..
3) Prvi put kada pacijent, na ovom leku, kaže "NE" opijatu ponuđenom - svaka sledeća "epizoda" biće lakša po njega!
4) Više od pola pacijenata na ovoj vrsti terapije, uzme opijat preko Nalorexa, ili medikamenta ovog tipa (opijatski antagonist) u pokušaju da dođu do efekta - koji ili ne uspe ili rezultira "overdose"-om prekomernim unošenjem opijata) te se ovaj lek smatra Arrow IZUZETNO OPASNIM Exclamation Exclamation
5) Pacijenti na potpuno antagonističkom pristupu lečenja, tipa "Nalorex®️", imaju po zvaničnoj statistici W.H.O (Svetske Zdravstvene Organizacije) udeo od oko 25% izlečenih osoba. PAŽNJA: Pod terminom "izlečena osoba" smatraju se osobe koje apstiniraju od ilegalnih narkotika više od godine drogiranja + od 2 - 5 godina. (nezvanično ali tačna računica)
6) Samo pacijenti sa: zdravom jetrom, zdravim bubrezima. Mogu biti kandidati za ovo lečenje.
7) Osobama koje prvi put dolaze na zvanično "skidanje" budu najčešće usmereni na ovu vrstu lečenja, ukoliko TIM lekara odluči da ga svrsta među pacijente sa "visokim afinitetom ka totalnoj apstinenciji", i utvrde da su svi "uslovi" stečeni za ovu vrstu terapije.
8 ) Osobe koje imaju manje od 18 godina takođe mogu biti, u 98% slučajeva tretirane ovim medikamentom - osim ako nemaju bolest jetre ili neki drugi, teži vid infektivne bolesti, npr. HIV.
9) Maloletne osobe, i osobe u 18-toj moraju imati "pratioca u lečenju" prvih šest meseci do godinu dana, koji će im davati izmrvljen lek, sa malo šećera u kašiku (50mg/dan), popiti pred njima lek i provesti 15. min. s njima uz neku tekućinu i/ili cigaretu.
10) Pacijent mora da zna da postoji ogroman "retention rate" ("povratnika" čak i kada imate najjaču želju. To se MORA predočiti i roditeljima i/ili porodici koju osoba(pacijent) ima. Drugim rečima, lekari MORAJU da kažu roditeljima da je povratak na drogu iako pacijent trenutno možda "striktno odbija" O.R.T (opioidno-substitucionalnu terapiju) smatrajći da je njegov motiv dovoljan.

- I da dodam, doktori su dužni[b]da predoče svim bližnjim osobama, da su njegove šanse za oporavak, ovim putem, ukoliko ima dug niz godina drogiranja iza sebe, male i da se njegov "motiv" jednostavno može "staviti u stranu" jer dugotrajnim drogiranjem dolazi do biohemijskih promena u samom mozgu - te telo, mozak, jednostavno MOŽDA NIKADA VIŠE NEĆE BITI U MOGUĆNOSTI DA FUNKCIONIŠE BEZ OPIJATA - NORMALNO.

Jaffa
Moderatori

Broj poruka : 12
Reputacija: : 1
Datum upisa : 30.10.2011

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu