- SOZO99Moderatori
- Broj poruka : 207
Reputacija: : 23
Datum upisa : 04.12.2011
Godina : 49
KOMUNE-Terapijske zajednice u Srbiji
Čet Jan 19, 2012 12:58 am
Posto je moj narkomanski staz malo poduzi(preko 20g.) imao sam prilike da odem i boravim i u nekim zajednicama zapomoc zavisnicima ili rehabilitaciju,kako se kome vise svidja(sve se svodi na isto),ukupno 5.
U Srbiji postoji nekoliko registrovanih zajednica: Manastir Kovilj(kontakt Otac Branko 0648003918); ''Raskrsce''-Teen Challenge(N.Sad ulica Brace Ribnikar 59,tel.021540578; 0695405780) ; ''Reto centar'' Beograd kontakt: 0118040425 ; Crna Reka-najbolje je otici u man. Crna Reka i tu se raspitati,to je na putu N.Pazar-Rozaje,kod mesta Ribarice,nemam telefon ; ''Komuna Zabalj'' -Nikole Tesle 45 tel. 021831969, 0648144526 ;
To su zajednice za koje ja znam,siguran sam da ih ima jos dosta jer je poslednjih godina otvoreno dosta razlicitih zajednica,zato pazite pri odluci u koju bi ste vi otisli,jer neke komune zanima samo mat.dobit. Licno preporucujem pravoslavnu zajednicu pod pokroviteljstvom manastira Kovilj,koju sam naveo kao prvu!!! srecno!!! PS.psih.skidanje nije nimalo lako i ako se odlucite na taj korak bice to dug i naporan put od 1-3god.,ali se na kraju visestruko isplati!!
U Srbiji postoji nekoliko registrovanih zajednica: Manastir Kovilj(kontakt Otac Branko 0648003918); ''Raskrsce''-Teen Challenge(N.Sad ulica Brace Ribnikar 59,tel.021540578; 0695405780) ; ''Reto centar'' Beograd kontakt: 0118040425 ; Crna Reka-najbolje je otici u man. Crna Reka i tu se raspitati,to je na putu N.Pazar-Rozaje,kod mesta Ribarice,nemam telefon ; ''Komuna Zabalj'' -Nikole Tesle 45 tel. 021831969, 0648144526 ;
To su zajednice za koje ja znam,siguran sam da ih ima jos dosta jer je poslednjih godina otvoreno dosta razlicitih zajednica,zato pazite pri odluci u koju bi ste vi otisli,jer neke komune zanima samo mat.dobit. Licno preporucujem pravoslavnu zajednicu pod pokroviteljstvom manastira Kovilj,koju sam naveo kao prvu!!! srecno!!! PS.psih.skidanje nije nimalo lako i ako se odlucite na taj korak bice to dug i naporan put od 1-3god.,ali se na kraju visestruko isplati!!
- metadonmanModeratori
- Broj poruka : 217
Reputacija: : 17
Datum upisa : 14.03.2012
Sta da ti kazem
Čet Mar 15, 2012 11:32 am
Posle toliko neuspesnih pokusaja skidanja odlucio sam se da odem u komunu, i to sam gledao sto dalje po mogucstvu negde preko. Uspelo je posle brdo cimanja usao sam u cenacolo bio sam u Vrbovcu kod Zagreba i sve je to lepo stvarno ne mogu reci nista lose o komuni. Jednostavno se ispostavilo da sam nakon godinu dana provedenih tamo odlucio da izadjem. Ne u fazonu da sam dobro i da sam izlecen nego da ovo jednostavno nije za mene. Hocu da kazem da sam video ljude koli su proveli i pet godina pa pali i vratili se a bilo je onih sto su napravili put od tri i dobri su. Ali procenat uspesnosti koji oni daju kao validan je vise nego preuvelican. Sa jednom stvari se slazem da svako pre metadona proba sa komunom meni eto nije pomogla.
- SOZO99Moderatori
- Broj poruka : 207
Reputacija: : 23
Datum upisa : 04.12.2011
Godina : 49
Re: KOMUNE-Terapijske zajednice u Srbiji
Pet Apr 12, 2013 9:16 am
Samo sam hteo da potvrdim cinjenicu da ni meni zajednica nije pomogla(tj. vise pokusaja) cak 5 razlicitih zajednica, medjutim imam dosta pozitivnih zivotnih iskustava i pouka koje sam pokupio iz istih; naravno ima i losih...ali bitno je to da je
nasa borba protiv opijata za ceo zivot jer nama psiha funkcionise drugacije nego ljudima koji su ziveli strejt zivotom!
Naravno , zbog svega toga, posle svake zajednice, opet i opet sam padao....
U redu, to sam ja, ljudi su razliciti, poznajem puno likova kojima je zajednica pomogla!!! Medjutim opet kazem: -BORBA JE CITAV ZIVOT- !!!...
Zbog svega navedenog podrzavam u potpunosti MMT, kao trenutnu i SROM (kao buducu nadam se) terapiju...
koje nam menjaju zivot tj. normalno funkcionisem, radim, resocijalizovan sam i osecam se kao normalan covek!!
nasa borba protiv opijata za ceo zivot jer nama psiha funkcionise drugacije nego ljudima koji su ziveli strejt zivotom!
Naravno , zbog svega toga, posle svake zajednice, opet i opet sam padao....
U redu, to sam ja, ljudi su razliciti, poznajem puno likova kojima je zajednica pomogla!!! Medjutim opet kazem: -BORBA JE CITAV ZIVOT- !!!...
Zbog svega navedenog podrzavam u potpunosti MMT, kao trenutnu i SROM (kao buducu nadam se) terapiju...
koje nam menjaju zivot tj. normalno funkcionisem, radim, resocijalizovan sam i osecam se kao normalan covek!!
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu