FORUM - SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA: SUZA || NARKOMANIJA, ALKOHOLIZAM, TABLETOMANIJA, METADON...
Dobrodošli!

Ovo je forum Udruženja Građana "SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA". Pre svega, aktivizam se svodi na: pomoć pri bolesti zavisnosti od opijata tj. narkotika. Takođe, SUZA (akronim) se bavi pomoći najzastupljenijih bolesti zavisnosti kao što su: alkoholizam, tabletomanija, politoksikomanija...

SVI KOJI ŽELE DA SE ISPOVEDE, UČESTVUJU U DISKUSIJAMA, KAO I DA PITAJU ŠTA GOD ŽELE, KLIKNITE NA "CLOSE" I ZAPOČNITE !!!

S poštovanjem,

SUZA : SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA

Join the forum, it's quick and easy

FORUM - SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA: SUZA || NARKOMANIJA, ALKOHOLIZAM, TABLETOMANIJA, METADON...
Dobrodošli!

Ovo je forum Udruženja Građana "SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA". Pre svega, aktivizam se svodi na: pomoć pri bolesti zavisnosti od opijata tj. narkotika. Takođe, SUZA (akronim) se bavi pomoći najzastupljenijih bolesti zavisnosti kao što su: alkoholizam, tabletomanija, politoksikomanija...

SVI KOJI ŽELE DA SE ISPOVEDE, UČESTVUJU U DISKUSIJAMA, KAO I DA PITAJU ŠTA GOD ŽELE, KLIKNITE NA "CLOSE" I ZAPOČNITE !!!

S poštovanjem,

SUZA : SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
više informacija na : OFFICIJALNI BLOG: http://www.narko-manija.blogspot.com (logično, ne ? Smile )

Ići dole
Vanja
Moderatori
Broj poruka : 131
Reputacija: : 2
Datum upisa : 15.01.2012

Pušenje ili zdravlje odlučite sami Empty Pušenje ili zdravlje odlučite sami

Ned Mar 18, 2012 7:50 am
Moram se pohvaliti posle 20 godina pušenja ostavila sam to zlo od nove godine a koliko je to zlo govori sledeći link

http://www.telegraf.rs/vesti/123541-sokantna-kampanja-da-li-cete-posle-ovog-spota-zapaliti-cigaretu-video
metadonman
metadonman
Moderatori
Broj poruka : 217
Reputacija: : 17
Datum upisa : 14.03.2012

Pušenje ili zdravlje odlučite sami Empty ali bravo

Pon Mar 19, 2012 9:26 am
Ja ne mogu, pusim vec 16 godina i imao sam pauze kada sam silom prilika bio primoran jer am ziveo u komuni u kojoj nema pusenja. I nisam pusio ali dzaba kad sam ja svo vreme u glavi bio pusac ja ustvari nikada nisam ni ostavio cigare. Naravno po izlasku prvo sto sam uradio je bilo da zapalim cigaru (znaci za mene je komuna bila totalni promasaj) ali se iskreno nadam da cu jednog dana skupiti muda i reci NE. A dotle sam pusac. Moj cale ima jednu recenicu sa kojom me izbije uvek kaze: "znas sine pusenje je odlika glupih" phhhh u centar naravno da je on ne pusac.
coph8er
coph8er
Moderatori
Broj poruka : 83
Reputacija: : 1
Datum upisa : 18.01.2012
Godina : 42

Pušenje ili zdravlje odlučite sami Empty Re: Pušenje ili zdravlje odlučite sami

Uto Mar 20, 2012 6:52 am
Vanja ::Moram se pohvaliti posle 20 godina pušenja ostavila sam to zlo od nove godine a koliko je to zlo govori sledeći link

http://www.telegraf.rs/vesti/123541-sokantna-kampanja-da-li-cete-posle-ovog-spota-zapaliti-cigaretu-video
Ma ti si zlato jedno!Cudi me da uzimas metadon!!!
Vanja
Moderatori

Uto Mar 20, 2012 8:40 am
coph8er ::
Vanja ::Moram se pohvaliti posle 20 godina pušenja ostavila sam to zlo od nove godine a koliko je to zlo govori sledeći link

Ma ti si zlato jedno!Cudi me da uzimas metadon!!!

Znaš srce,kad iza sebe imaš 23-24 godine drogiranja,probanja svega čovek se posle izvesnog vremena zasiti i dodje mu iz dupeta u glavu( i tebi će tako ali treba vremena), počne da traži ono što je izgubio(zdravlje)..ja tebe shvatam da do tebe to ne dopire,ali hoće daj Bože da doživiš ovoliko drogiranja i pušenja kao ja,pa kad budeš u tim godinama,onda ćeš i ti pokušavati da ostaviš cigarete i metadon ,a neki klinac će te pokušavati zezati tongue
Boban
Boban
Moderatori
Broj poruka : 67
Reputacija: : 4
Datum upisa : 11.02.2012
Godina : 49

Uto Mar 27, 2012 10:39 am
Very Happy XAXAXA Very Happy XAXAXAXA Very Happy Vanja,sestrce moja,a jel piješ met?Nisi odgovorila! Laughing Laughing
Vanja
Moderatori

Sre Mar 28, 2012 1:20 am
I njega sam svela na minimum Smile Posle 22 godine gudranja nije ti baš do drogiranja,nego pokušavaš da popraviš ono što si uništio Smile
INSPIREMAN
INSPIREMAN
PRESEDAVAJUĆI IZVRŠNOG VEĆA
Broj poruka : 324
Reputacija: : 23
Datum upisa : 22.10.2011
Godina : 34
http://narko-manija.blogspot.com

Pušenje ili zdravlje odlučite sami Empty Daj rakije, tugu da razbijemmm...

Sre Mar 28, 2012 6:34 am
Uvideo sam trend, moram reći, da ljudi na metadonskoj terapiji sve više i više piju. Kombinuju alkohol i metadon, u potrazi za jačim "radom" metadon-a. Alkohol, u nekoj smešnoj za "rad" meri pojačava dejstvo, ali jetra vrišti od istog.
Koliko je metadon "blag" prema jetri, toliko alkohol nije. Pa, onda, meni zaista nije jasno, zašto ljudi, koji su na metadonu- pre svega zato što imaju oboljenje jetre i piju, i uzimaju substance koje štete dodatno jetri, a pritom priželjkuju oporavak jetre. Jetra se do neke mere, kao što oni malo bolje upućeni znaju, sama regeneriše. To je jedini organ, u čovekovom telu, koji ima tu moć. Ta moć postaje inferiorna, kada je "zakači" virus hepatitis. Hepatitis je, mnogi to ni ne znaju, žutica "obična" - ili kako su je ranije zvali - bolest prljavih ruku. Za narkomane, to je "bolest prljavog pribora". Za razliku od HIV virusa, hepatitis virus nema taj "stagnativni deo" kada nije aktivan a postoji - hepatitis odmah "ujeda". Dok HIV+ osoba može nositi virus sa sobom, uspešno, sve do kraja života - koji apsolutno veze nema sa ovom autoimunom bolešću.

Dakle, primećena je tendencija "samouništenja" pacijenata. Zbog čega to ? Da li pacijenti padaju u depresiju sve češće i češće, ili je stvar do nečega sasvim desetog ?

I, primetio sam da na svakom uputstvu za pacijenta, na svakoj bočici metadona, piše da se ne uzima sa MAO inhibitorima - tačnije antidepresivima. Neretka je pojava, da je pacijentima ispisani kako triciklični atipični antidepresivi - tako i SSRI antidepresivi. Primećeno je da pacijenti, koji uzimaju AD, imaju manje "poželjnih" efekata metadona. A to jeste, baš zbog toga što metadon podstiče lučenje serotronina, kao i nekih ostalih substanci - do AD-vi regulišu i smanjuju iste.

Vanja
Moderatori

Sre Mar 28, 2012 8:16 am
U mnogo si pitanja otvorio.
Istina je da je jedan od razloga ostavljanja pušenja i to da podignem sebi imunitet jer ga pušenje dokazano slabi a kako imam HCV moram da čuvam svoj imunitet i jetricu Smile pa sam tako ostavila pušenje a pijenje metadona svela na minimum jer mi je isto na 1 i na 101 kubiku metadona,uživanja u tome nema,dok se th.ne nadomesti morfijumom ili MST.
Drugo padaju u depresiju sve češće i češće?
Pa naravno,kako da se organizam oseća kad ga zalivaš svaki dan sa "decilitrom" metadona?Da peva ili da plače?
A kad si u depri onda ti doktori prepisuju antiepresive ,jer na kraju krajeva mi smo samo miševi potrošači,konzumenti farmaceutskih industrija,kad kažem miševi mislim na celo čovečanstvo
A naravno kad se ta kombinacija pomeša u organizmu onda metadon ima manje poželjnih efekata. Wink
Boban
Boban
Moderatori

Sre Mar 28, 2012 9:27 am
JA NISAM MIŠ!!!!!
Boban
Boban
Moderatori

Sre Mar 28, 2012 9:29 am
I NISAM U NIKAKVOJ DEPRI NEGO UŽIVAM U ŽIVOTU! Wink DA,DA!!
Vanja
Moderatori

Sre Mar 28, 2012 9:54 am
coph8er
coph8er
Moderatori

Sub Mar 31, 2012 7:45 am
Boban :: Very Happy XAXAXA Very Happy XAXAXAXA Very Happy Vanja,sestrce moja,a jel piješ met?Nisi odgovorila! Laughing Laughing
To je fora tih matorih baba!Ne piju metadon nego ga prodaju a piju caj,ili smanje cifru pa ostatak prodaju,jer nece sigurno reci doktoru,ajde vi mi smanjujte!Dobra fora,ali pederska za one kojima met stvarno treba!!!!
Vanja
Moderatori

Ned Apr 01, 2012 12:58 am
...

Poslednji put izmenio Vanja dana Ned Apr 01, 2012 1:03 am, izmenio ukupno 2 puta
Vanja
Moderatori

Ned Apr 01, 2012 1:02 am
Boban ::
To je fora tih matorih baba!Ne piju metadon nego ga prodaju a piju caj,ili smanje cifru pa ostatak prodaju,jer nece sigurno reci doktoru,ajde vi mi smanjujte!Dobra fora,ali pederska za one kojima met stvarno treba!!!!

Opet ti u off jel ti znaš šta znači pričati o temi a ne vredjati sagovornika?
Ne znaš,ne zameram ti ipak si ti bolestan u glavu više nego neki drugi s foruma,a i od škole verovatno imaš samo veliki odmor i neopravdane časove.
A šta misliš da pokušaš da budeš nekad pozitivan,ovako em si glup ,em si jadan em si negativan,da ne pričamo o tome koliko si ograničen,al to je zbog velikog odmora.
Jel ti jadniče znaš da ni kod stare babe nema džabe,a baba bi mogla da ti naplati ovo prozivanje,a ja ako ti počnem naplaćivati neće ti biti dobro i opet ćeš ovde plakati i cvileti kako te Vanja prva zajebava.Ajde budi dobar.Idi u ćošak i stavi na glavu magareću kapu tongue
INSPIREMAN
INSPIREMAN

Pušenje ili zdravlje odlučite sami Empty PRVA ZVANICNA OPOMENA

Ned Apr 01, 2012 10:51 am
Poštovani korisniče "coph8er"!
- Kao administrator foruma, izričem Vam prvu - od 3 mogućih opomena.

COPH8ER : ZVANIČNIH OPOMENA : 1 / 3

OBRAZLOŽENJE: Posle neoficijalne opomene, korisnik je nastavio da:
1) IDE OFF-TOPIC
2) VREDJA KORISNIKE
3) DISKRIMINIŠE KORISNIKE PO BILOKOJOJ OSNOVI, NEOSNOVANO
4) KORISNIK NE POŠTUJE PRAVILA KORIŠĆENJA

Nadam se, da u buduće neće biti istih.

S poštovanjem,
ADMIN.
coph8er
coph8er
Moderatori

Čet Apr 05, 2012 5:21 am
Vanja ::
Boban ::

Opet ti u off jel ti znaš šta znači pričati o temi a ne vredjati sagovornika?
Ne znaš,ne zameram ti ipak si ti bolestan u glavu više nego neki drugi s foruma,a i od škole verovatno imaš samo veliki odmor i neopravdane časove.
A šta misliš da pokušaš da budeš nekad pozitivan,ovako em si glup ,em si jadan em si negativan,da ne pričamo o tome koliko si ograničen,al to je zbog velikog odmora.
Jel ti jadniče znaš da ni kod stare babe nema džabe,a baba bi mogla da ti naplati ovo prozivanje,a ja ako ti počnem naplaćivati neće ti biti dobro i opet ćeš ovde plakati i cvileti kako te Vanja prva zajebava.Ajde budi dobar.Idi u ćošak i stavi na glavu magareću kapu tongue
NAPUSHISH SE KURCA BOLESNOM U GLAVU I OGRANICENOM JADNIKU!TO SU TESKE RECI I NEMOJ DA MI PRETIS KRV TI JEBEM!UVUKLA SI SE OVOM ADMINU U BULJU PA MOZES PISATI STA HOCES A NJEGA BOLI ku### ZA TO,VAZNO DA JE DILERKA ZASTICENA!JA CU SADA ODLETETI SA SAJTA ZBOG OVOGA A ZA OVU PRETNJU TI JEBEM SVE ZIVO I MRTVO STO IMAS DO 15-OG KOLENA!!!UDAVIO TE NEKO DA BOG DA TOM MAGARECOM KAPOM,TI CES MI NAPLACIVATI....SVE STO MOZES JE METADON DA NAPLATIS PARAMA A I TO BI TI OTEO KALASTURO GEMBESKA JEBO TE DZIDARA I OSTALI SOMBORCI U USTA!!!!
Vanja
Moderatori

Čet Apr 05, 2012 8:32 am
Daj pokušaj da tu negativnu energiju usmeriš na nešto pozitivno,ja ti opraštam jer znam da si bolestan,ali shvati ako možeš jednu stvar ,da kad si na forumu ne možeš se ovako ponašati,vredjati ,tripovati ko zna šta,lupetati budalaštine,ti degradiraš naš forum,i uništavaš svojim ponašanjem ono što mi pokušavamo da napravimo.
Razmisli malo o svom ponašanju, ovako samo pokazuješ koliki si slabić ,pa kad ne znaš šta bi ,ti onda neosnovano vredjaš.Tipičan obrazac ponašanja onih sa velikim odmorom tongue
INSPIREMAN
INSPIREMAN

Pušenje ili zdravlje odlučite sami Empty DRUGA OPOMENA

Čet Apr 05, 2012 11:05 pm
JAVNA OPOMENA
IZRIČE SE KORISNIKU
COPH8ER
ISKORIŠTENIH : 2/3
PREOSTALO JAVNIH OPOMENA PRED BAN : 1
NAPOMENA-KOMENTAR-RAZLOG:

[i]Iz gore navedeneog, osim psovki i sličnog vredjanja drugom korisniku , koja "by the way" NEMA ŠANSE . Da li ti ideš sa sajta ili ne, mene kao admina - zanima samo u jednom smislu: izgubio sam nekog ko je ovde možda mogao naći informaciju pre overa. ... msm, naprimer...

S poštovanjeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemmmmm cheers

sunny sunny sunny sunny Vaš ADMIIIN sunny sunny sunny sunny
coph8er
coph8er
Moderatori

Ned Apr 08, 2012 7:13 am
Vanja ::Daj pokušaj da tu negativnu energiju usmeriš na nešto pozitivno,ja ti opraštam jer znam da si bolestan,ali shvati ako možeš jednu stvar ,da kad si na forumu ne možeš se ovako ponašati,vredjati ,tripovati ko zna šta,lupetati budalaštine,ti degradiraš naš forum,i uništavaš svojim ponašanjem ono što mi pokušavamo da napravimo.
Razmisli malo o svom ponašanju, ovako samo pokazuješ koliki si slabić ,pa kad ne znaš šta bi ,ti onda neosnovano vredjaš.Tipičan obrazac ponašanja onih sa velikim odmorom tongue
Sve je ovo zbog tvog vredjanja!!!Ne znam sto me koji ku### ne ostavis na miru,zaboravis me....
Vanja
Moderatori

Ned Apr 08, 2012 8:19 am
Boban :: Very Happy XAXAXA Very Happy XAXAXAXA Very Happy Vanja,sestrce moja,a jel piješ met?Nisi odgovorila! Laughing Laughing

Dešava se da čovek doživi selektivnu amneziju,da je nesvestan onoga što napiše ili kaže...
Sponsored content

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu