FORUM - SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA: SUZA || NARKOMANIJA, ALKOHOLIZAM, TABLETOMANIJA, METADON...
Dobrodošli!

Ovo je forum Udruženja Građana "SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA". Pre svega, aktivizam se svodi na: pomoć pri bolesti zavisnosti od opijata tj. narkotika. Takođe, SUZA (akronim) se bavi pomoći najzastupljenijih bolesti zavisnosti kao što su: alkoholizam, tabletomanija, politoksikomanija...

SVI KOJI ŽELE DA SE ISPOVEDE, UČESTVUJU U DISKUSIJAMA, KAO I DA PITAJU ŠTA GOD ŽELE, KLIKNITE NA "CLOSE" I ZAPOČNITE !!!

S poštovanjem,

SUZA : SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA

Join the forum, it's quick and easy

FORUM - SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA: SUZA || NARKOMANIJA, ALKOHOLIZAM, TABLETOMANIJA, METADON...
Dobrodošli!

Ovo je forum Udruženja Građana "SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA". Pre svega, aktivizam se svodi na: pomoć pri bolesti zavisnosti od opijata tj. narkotika. Takođe, SUZA (akronim) se bavi pomoći najzastupljenijih bolesti zavisnosti kao što su: alkoholizam, tabletomanija, politoksikomanija...

SVI KOJI ŽELE DA SE ISPOVEDE, UČESTVUJU U DISKUSIJAMA, KAO I DA PITAJU ŠTA GOD ŽELE, KLIKNITE NA "CLOSE" I ZAPOČNITE !!!

S poštovanjem,

SUZA : SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
više informacija na : OFFICIJALNI BLOG: http://www.narko-manija.blogspot.com (logično, ne ? Smile )

Ići dole
Werdx
Moderatori
Broj poruka : 7
Reputacija: : 1
Datum upisa : 28.06.2012

Skidanje sa zutog Empty Skidanje sa zutog

Čet Jun 28, 2012 1:16 pm
Message reputation : 100% (1 vote)
Poz svima

Zanima me koja je procedura sto se tice skidanja sa zutog?

Navucen sam godinu dana na mgra dnevno.Odlucio sam da se skinem.

Koja fora?Sta odem kod psihijatra i kazem hocu da se skinem?Metadon necu i ne pada mi na pamet.Ako joj kazem da met necu sta mogu da ocekujem u zamenu?Koliko se ceka na terapiju?Jel ti psihijatar odma da recept za trodon npr ili moras komisije glupe da prolazis?Da li moras da soras i kriv da dajes pre nego ti odredi terapiju?

Jbg mnogo pitanja.Nisam odgovor nigde na netu mogao da nadjem

Hvala u napred pozz Wink
INSPIREMAN
INSPIREMAN
PRESEDAVAJUĆI IZVRŠNOG VEĆA
Broj poruka : 324
Reputacija: : 23
Datum upisa : 22.10.2011
Godina : 34
http://narko-manija.blogspot.com

Skidanje sa zutog Empty Re: Skidanje sa zutog

Sub Jun 30, 2012 5:33 am
Werdx ::Poz svima

Zanima me koja je procedura sto se tice skidanja sa zutog?

Navucen sam godinu dana na mgra dnevno.Odlucio sam da se skinem.

Koja fora?Sta odem kod psihijatra i kazem hocu da se skinem?Metadon necu i ne pada mi na pamet.Ako joj kazem da met necu sta mogu da ocekujem u zamenu?Koliko se ceka na terapiju?Jel ti psihijatar odma da recept za trodon npr ili moras komisije glupe da prolazis?Da li moras da soras i kriv da dajes pre nego ti odredi terapiju?

Jbg mnogo pitanja.Nisam odgovor nigde na netu mogao da nadjem

Hvala u napred pozz Wink

Poštovani!

....rečenica u kojoj očekujete "zamenu" ... NE POSTOJI ZAMENA, ZA LEČENJE. Evo ovako, profesionalni odgovor bi zvučao ovako:

1) Odeš kod lekara opšte prakse
2) Kad si kod izabranog lekara , zatražiš PLAVI uput za metadonski centar, za "TIM ZA NARKOMANIJU".
3) Tamo im ispričaj PRAVU PRIČU - BEZ LAGANJA, i pitaj šta dalje ? Reci šta bi ti ...
4) PITAJ, ŠTA JE MOGUĆE OD ONOGA ŠTO BI ŽELEO

Opcije su ti, jer ideš po predpostavci iz posta po prvi put, sledeće :

1) Dok "čekaš" na intra-hospitalno , bolničku detoksikaciju - od 10-12 dana - daju ti 3-4 kutije Trodona, antiepileptike, i CNS depresore tipa benzodiazepina (diazepam, lorazepam...) i posle ideš u bolnicu, nakon čega te opet - nažalost pored registrovanog buprenorfina čekaju trodoni,3 dana infuzije i benzodiazepini .
2) "Kućna detoksikacija", u trajanju od 12 dana - isto trodoni i sve, samo MORAŠ doći na kontrolu posle 12 dana, i onda ideš na blokator - što se dešava i pod opcijom jedan nakon detoksikacije i pod opcijom 2 nakon detoksikacije. Znači 70-90% da ćeš na blokator, ako izraziš odmah želju da striktno ne želiš na metadon.
3) Intrahospitalno, naravno prvo kući sa trodonima i navedenim, pa onda na metadon.

To je to, bez ikakvog ulepšavanja slike, i u najkraćim i najtačnijim crtama.

Iz ličnog iskustva, ako si na gram na dan ... blokator može JEDINO DA TI POMOGNE AKO SI IZUZEZNO PSIHIČKI JAK I MOTIVISAN!!!!!!!!!!!!!! SAMO TAKO, SVE DRUGO - NEMOJ ME POGREŠNO SHVATITI - ALI JE GUBLJENJE DRAGOCENOG VREMENA!

SVE NAJBOLJE TI ŽELIM, I SLUŽBA PRIVATNOG "SAVETOVANJA" JE NA RASPOLAGANJU NA NAŠEM OFICIJANLOM MAIL-u ,
metadonplus@mail.com

SVE NAJBOLJE I DOĐI NAM OPET SA VESTIMA! cheers cheers cheers cheers
INSPIREMAN
INSPIREMAN

Skidanje sa zutog Empty Mala informacija, ako može ?

Sub Jun 30, 2012 5:35 am
... i odakle si? ako nije problem...bar okrug... ? Srbija, Vojvodina, okrug, grad... Na tebi je - samo reci, da znamo kako najpravilnije da te savetujemo - iz iskustva.
Werdx
Moderatori

Skidanje sa zutog Empty .

Sub Jun 30, 2012 7:34 am
Hvala na odgovoru koji je opsiran i ne sadrzi samo idi kod doktora pa pitaj.

Iz kragujevca sam

I zanima me jos nesto

Jel me smaraju kuci sa pozivima i to posto ne pada mi na pamet da me zovu i da se predstavljaju da su iz met centra + da li policija ima ikakve veze sa tim i da li bih mogao imati probleme zbog toga?

I koliko traje cela procedura da se dobiju te tablete od trenutka kad udjes da razgovaras sa doktorom

Jel moras krv da dajes i da soras ili tako nesto
Vlaja
Moderatori
Broj poruka : 23
Datum upisa : 23.10.2011

Ned Jul 01, 2012 5:36 am
- Ne, ne treba da daš krv, niti bilo šta - dok si VAN bolnice. Kada uđeš u protokol intrahospitalne detoksikacije - skidanje FICIČKE KRIZE (ali tebi na gramu, užas Božiji bi bilo sa njihovom "šemom" skidanja troxima , onda ide i vađenje krvi i infuzija - ali te ne "bockaju" stalno, već bromila - ukoliko imaš koliko-toliko zdrave vene.

Dalje,

NIKO TE NIKADA NEĆE SMARATI IZ METADONSKOG CENTRA, NITI IZ POLICIJE. JEDINA OBAVEZA JE DA ODEŠ NA TE KONTROLE KADA TI KAŽU SA +1 - 2 nedelje MAX. zakašnjenja , i da ne budeš - ni pod kojom od DVE opcije (blokatori, i metadon) POZITIVAN na bilo koji drugi opijat !

Eto, ovaj forum - konačno ima sve više i više korisnika - i baš mi je drago. Za razliku od onog .... .ba - ovo je MILINA čoveče!

Ludi su LJUDI! i ovde sam tretiran kao čovek - nema da me neko proziva i slično, ako bi se i desilo, tu je ADMINISTRATOR i MODERATOR da privatno ili javno opomenu (2 javne = BAN), ali takav BAN da nema ono kao samo drugi mail i eto te. Eeee, ovaj "naš gazda" je diplomirani network administrator, tako da blokira SVE IP adrese sa kojih može korisnik TAJ I TAJ da se uloguje Smile

Werdx
Moderatori

Ned Jul 01, 2012 5:55 am
Hvala brate na odgovoru.Svaka cast na forumu.Odgovori su opsirni i ne sadrze 2 recenice tipa najbolje bi ti bilo da vidis sa ovim ili onim.

Ujutro idem kod doktora opste prakse da mi da ono sto mi je potrebno pa pravac gore da mi daju trodone i antiepileptike.

Javljam se sutra da vam kazem kako je sve proslo.

Veliki pozdrav i hvala jos jednom Wink

Jos nesto...

Kada prestanem sa djon terapijom,meni ce bolovi da se vrate posle toga ne znam sta cu.

Imao sam udes pre 16 godina.Zivot mi je bio u pitanju...posle toga haos.Bolovi u nozi.Terapije koje su specijalisti preporucivali i koje nisu pomagale.Za 15 godina sam popio brdo lekova koji mi nisu pomogli.Kada god sam isao kod nekog doktora da mi da nesto protiv bolova dobijao sam antiepileptike i antidepresive.I nakon 15 godina odlucio sam sam da se lecim,zutim.Strah me je bolova koji ce da uslede kada se skinem.Nisam pametan sta cu posle toga jer u zadnju godinu dana sam fizicki aktivan vise nego sto sam bio prethodnih 15.Bavim se sportom,imam posao i super mi je(ako mogu da kazem super sobzirom na moj problem)Metadon ne zelim kao sto rekoh gore.Ne znam sta bih mogao u pm.Citao sam o ovom trodonu.Razmisljam ko bi mogao meni terapiju da prepise da pijem svaki dan po 2.Jedan ujutro jedan uvece :S
INSPIREMAN
INSPIREMAN

Ned Jul 01, 2012 8:34 pm
Ne postoji, kod nas - "odrzavanje trodonima" - samo trodonska terapija do 2-3 ned. maximum ... Nazalost, i jako mi je zao za ovakav slucaj... Pitaj za morfin jer si i narkoman, i imas hronicne bolove...
Werdx
Moderatori

Ned Jul 01, 2012 8:41 pm
Odlucim da se skidam.Cekao ceo vikend kao na iglama,odem jutros po uput kod doktora opste prakse.Kad sam joj rekao sta mi treba bio je kadar nevera.Dobijem uput predjem po 35+ stepeni sa jednog kraja grada na drugi da bi mi rekli ne moze.Knjizice primamo od 7 do pola 9.Ja otisao nekog doktora da zamolim da me primi.Tu sam cekao jedno 30-40 min da zavrsi sa pacijentom da bi mi doktor rekao sredom rade oni koji se bave problemom heroina

Strasno...to je fazon rokaj se dok ne pocnemo da radimo Very Happy
INSPIREMAN
INSPIREMAN

Ned Jul 01, 2012 8:43 pm
Werdx ::Odlucim da se skidam.Cekao ceo vikend kao na iglama,odem jutros po uput kod doktora opste prakse.Kad sam joj rekao sta mi treba bio je kadar nevera.Dobijem uput predjem po 35+ stepeni sa jednog kraja grada na drugi da bi mi rekli ne moze.Knjizice primamo od 7 do pola 9.Ja otisao nekog doktora da zamolim da me primi.Tu sam cekao jedno 30-40 min da zavrsi sa pacijentom da bi mi doktor rekao sredom rade oni koji se bave problemom heroina

Strasno...to je fazon rokaj se dok ne pocnemo da radimo Very Happy

Pa da, to sam JA IDIOT ZABORAVIO DA TI NAPOMENEM!!!! OBAVEZNO CETVRTKOM OD 7-8,30 KNJIZICU I UPUT ZA TIM PREDAJ!!!!!

... Osecam se jako jadno sada...
Werdx
Moderatori

Ned Jul 01, 2012 8:45 pm
Meni rece sredom S:

Btw nema veze desava se Very Happy kao da sam ti ja jedina briga...
INSPIREMAN
INSPIREMAN

Ned Jul 01, 2012 8:49 pm
Message reputation : 100% (1 vote)
Mani ti ... STA TI ON KAZE! Ako ides u Metadonski Centar Novi Sad, onda je cetvrtkom! Ali moguce da je, u Kragujevcu sredom. Poslusaj onda tog, sto ti rece, i kazi "TREBA MI TIM!" - NE KONTROLA!
INSPIREMAN
INSPIREMAN

Skidanje sa zutog Empty INAČE NOVOSTI!

Ned Jul 01, 2012 8:51 pm
SA DESNE STRANE - ODMAH PORED "CITAT", I "IZMENI" imate malo + i odmah ispod - znakove! Na taj način, možete da date glas najboljem odgovoru OD SADA! PHP PROGRAMING by MTD+ Mr.Chief
Werdx
Moderatori

Ned Jul 01, 2012 8:53 pm
Rekao sam mu ja da hocu da se skidam.Kaze dodji u sredu tad ce doktori da te pregledaju i terapiju da ti daju.Ne kontam kakav bi to pregled mogao da bude :S

U tripu sam takodje posto mi tetka ima vezu u policiji.Ako to dodje do njih(registar) da ce me drukaju odma :S

Taj bedak mi ne treba
INSPIREMAN
INSPIREMAN

Skidanje sa zutog Empty DJIDO NA ČAT

Ned Jul 01, 2012 8:56 pm
djido na tcha ovde! početna strana, klik na pristupi, i arhiva i počnemo...
Werdx
Moderatori

Uto Jul 03, 2012 10:41 pm
Dobio sam kutiju bensedina i kutiju diklofena...pa dal je moguce u pm bre
INSPIREMAN
INSPIREMAN

Uto Jul 03, 2012 10:42 pm
djido sada na tcha
L00cID
L00cID
Moderatori
Broj poruka : 126
Reputacija: : 11
Datum upisa : 02.11.2011

Sub Avg 04, 2012 11:42 pm
Werdx ::Dobio sam kutiju bensedina i kutiju diklofena...pa dal je moguce u pm bre

Sta?! Nije valjda..... Shocked
Sram da ih bude....

P.S.- Dobrodosao na sajt! Wink
SOZO99
SOZO99
Moderatori
Broj poruka : 207
Datum upisa : 04.12.2011
Godina : 49

Ned Feb 10, 2013 3:47 pm
Ovo je tebra neverovatno, ali zaista, ne razumem !!??
Javi , molim te šta se dalje dešavalo??!
Stvarno me zanima, čoveče šta nam rade, kao da nismo ljudi!!!
Kasnim sa pitanjem,znam , ali ako si tu ,javi....
Veliki pozdrav!!
Sponsored content

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu