- SOZO99Moderatori
- Broj poruka : 207
Reputacija: : 23
Datum upisa : 04.12.2011
Godina : 49
NESTAŠICA RIVOTRILA !?
Pon Jan 28, 2013 3:45 am
Već mesecima leka Rivotril nema u državnim apotekama u N.S.!!?*
Zašto je to tako i da li neko ima informaciju gde se može dobiti lek Rivotril, koji je uglavnom sastavni deo uobičajene
terapije osoba sa poremećajem u društvenom ponašanju( narkomanija, alkoholizam), kao i kod anksioznosti i epilepsije( status
epilepticus) !!??
Zašto je to tako i da li neko ima informaciju gde se može dobiti lek Rivotril, koji je uglavnom sastavni deo uobičajene
terapije osoba sa poremećajem u društvenom ponašanju( narkomanija, alkoholizam), kao i kod anksioznosti i epilepsije( status
epilepticus) !!??
- SOZO99Moderatori
Zamena za Rivotril!!
Sub Apr 27, 2013 3:26 am
Jednom prilikom kada sam išao po svoju uobičajenu terapiju,znajući da nema Rivotrila(klonazepam), pitam doktoricu
da li postoji neka zamena!? Doktorica kaže da postoji i prepiše mi ''Lamotral'', ok odem podignem lekove u teci .....
Kod kuće pročitam kakva je to zamena(čitavo uputstvo koje ide uz lek naravno), učini mi se ok i popijem jedan!
.....posle otprilike 45min. počinjem da osećam malaksalost, mišići jedva rade, extremiteti ne slušaju mozak,( nešto sl. kao na većoj dozi Leponexa), završim u krevetu potpuno neupotrebljiv, slomljen, sa bolovima u glavi i taškom apatijom praćenom opštom letargijom...to je sve trajalo dok nisam nekako uspeo da zaspim, a trebalo mi je ohohooo vremena za to i probudio se ujutru oko 7h,
delimično normalizovan(samo blaga glavobolja) !!?
Još samo da kažem da sam naravno tog dana popio svoju terapiju met. i uzeo bensedin 10mg, kao i obično!!!
Tako da ako vam ponude zamenu ovog tipa, nikako NE PREPORUČUJEM tu vrstu eksperimentisanja!!!
Lek se zove LAMOTRAL(LAMOTRAGIN)
Sve najbolje
da li postoji neka zamena!? Doktorica kaže da postoji i prepiše mi ''Lamotral'', ok odem podignem lekove u teci .....
Kod kuće pročitam kakva je to zamena(čitavo uputstvo koje ide uz lek naravno), učini mi se ok i popijem jedan!
.....posle otprilike 45min. počinjem da osećam malaksalost, mišići jedva rade, extremiteti ne slušaju mozak,( nešto sl. kao na većoj dozi Leponexa), završim u krevetu potpuno neupotrebljiv, slomljen, sa bolovima u glavi i taškom apatijom praćenom opštom letargijom...to je sve trajalo dok nisam nekako uspeo da zaspim, a trebalo mi je ohohooo vremena za to i probudio se ujutru oko 7h,
delimično normalizovan(samo blaga glavobolja) !!?
Još samo da kažem da sam naravno tog dana popio svoju terapiju met. i uzeo bensedin 10mg, kao i obično!!!
Tako da ako vam ponude zamenu ovog tipa, nikako NE PREPORUČUJEM tu vrstu eksperimentisanja!!!
Lek se zove LAMOTRAL(LAMOTRAGIN)
Sve najbolje
Re: NESTAŠICA RIVOTRILA !?
Ned Apr 28, 2013 11:32 pm
Mi u Bečeju, što se tiče lečenja narkomana i dostupnosti lekova, jedino što nam je 1-2x nedostajalo u gradskoj jeste "Rivotril" ali se ubrzo pojavila žuta kutija generičko Knonazepama iste jačine, tako da imamo i generički lek (Klonazepam Alkaloid) i "Rivotril" Galenika.
To je to bate...
- Ne znam da li ste gledali vesti juče 28.04.2013 , bilo je da Bečej prvi u Vojvodini, od tri prijavljene škole u opšte - srednje škole ( a ne verujem da osnovne rade isto) - radi prvi FORENZIČKU PRETRAGU PRISUSTVA P.A.S (Psiho Aktivnih Supstanci) NA:
1) Bravama
2) Stolicama
3) Stolovima
4) Dnevnicima
5) WC-ima
6) Tastature od kompjutera u učionicama
i još mnogo toga, biće testirano na prisustvo bilokoje psihoaktivne substance...
To je to bate...
- Ne znam da li ste gledali vesti juče 28.04.2013 , bilo je da Bečej prvi u Vojvodini, od tri prijavljene škole u opšte - srednje škole ( a ne verujem da osnovne rade isto) - radi prvi FORENZIČKU PRETRAGU PRISUSTVA P.A.S (Psiho Aktivnih Supstanci) NA:
1) Bravama
2) Stolicama
3) Stolovima
4) Dnevnicima
5) WC-ima
6) Tastature od kompjutera u učionicama
i još mnogo toga, biće testirano na prisustvo bilokoje psihoaktivne substance...
- SOZO99Moderatori
Re: NESTAŠICA RIVOTRILA !?
Pon Apr 29, 2013 3:33 am
Nisam znao da uopste postoji ...Alkaloid ''izdanje'' Rivotrila tj. Klonazepam, zaista, to je odlicno, ako je lek u
skladu sa nazivom,mislim ta supstanca!!
A sto se tice toga na TV-u, nisam video, potrazicu na netu, u sv. slucaju hvala na informaciji!!
RIVOTRIL* - Galenika.....i kao zamena
KLONAZEPAM* - Alkaloid.
skladu sa nazivom,mislim ta supstanca!!
A sto se tice toga na TV-u, nisam video, potrazicu na netu, u sv. slucaju hvala na informaciji!!
RIVOTRIL* - Galenika.....i kao zamena
KLONAZEPAM* - Alkaloid.
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu