FORUM - SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA: SUZA || NARKOMANIJA, ALKOHOLIZAM, TABLETOMANIJA, METADON...
Dobrodošli!

Ovo je forum Udruženja Građana "SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA". Pre svega, aktivizam se svodi na: pomoć pri bolesti zavisnosti od opijata tj. narkotika. Takođe, SUZA (akronim) se bavi pomoći najzastupljenijih bolesti zavisnosti kao što su: alkoholizam, tabletomanija, politoksikomanija...

SVI KOJI ŽELE DA SE ISPOVEDE, UČESTVUJU U DISKUSIJAMA, KAO I DA PITAJU ŠTA GOD ŽELE, KLIKNITE NA "CLOSE" I ZAPOČNITE !!!

S poštovanjem,

SUZA : SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA

Join the forum, it's quick and easy

FORUM - SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA: SUZA || NARKOMANIJA, ALKOHOLIZAM, TABLETOMANIJA, METADON...
Dobrodošli!

Ovo je forum Udruženja Građana "SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA". Pre svega, aktivizam se svodi na: pomoć pri bolesti zavisnosti od opijata tj. narkotika. Takođe, SUZA (akronim) se bavi pomoći najzastupljenijih bolesti zavisnosti kao što su: alkoholizam, tabletomanija, politoksikomanija...

SVI KOJI ŽELE DA SE ISPOVEDE, UČESTVUJU U DISKUSIJAMA, KAO I DA PITAJU ŠTA GOD ŽELE, KLIKNITE NA "CLOSE" I ZAPOČNITE !!!

S poštovanjem,

SUZA : SRPSKO UDRUŽENJE ZAVISNIKA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
više informacija na : OFFICIJALNI BLOG: http://www.narko-manija.blogspot.com (logično, ne ? Smile )

Ići dole
INSPIREMAN
INSPIREMAN
PRESEDAVAJUĆI IZVRŠNOG VEĆA
Broj poruka : 324
Reputacija: : 23
Datum upisa : 22.10.2011
Godina : 34
http://narko-manija.blogspot.com

NAJBOLJI NAČIN INJEKTOVANJA Empty NAJBOLJI NAČIN INJEKTOVANJA

Čet Apr 11, 2013 1:28 am
Kako sva istraživanja pokazuju, više od 80% osoba na opoidno-substitucionom održavanju koji su duže od 6 meseci na tretmanu metadonom, više od 2 puta mesečno pokušaju da uzmu metadon intravenozno.
Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Naime, kako se sprema "Studija Izvodljivosti: Primena SROM u OST u Srbiji" ; došao sam do ovog podatka, tako da to nije nikakva "slobodna procena" već podatak sa referencama i ako je potrebno dostavljene će biti.

Arrow OVA TEMA JE OD IZUZETNE VAŽNOSTI I SVI ČLANOVI OVOG FORUMA I SVI ONI KOJI BI ŽELELI DA BUDU U PREDSEDNIŠTVU OVOG UDRUŽENJA GRAĐANA I ONI KOJI ŽELE DA BUDU MODERATORI bi trebalo da učestvuju i postavljaju lična iskustva "kako i šta" .

Vaša lična iskustva obeležite sa NKNJ (Neko Ko Nije Ja) i precizno postavite vaše odgovore na sledeće teme:

1) Koji je način najbolji za injektovanje Metadona? (postoji li metoda za smanjenje alkohola u rastvoru, i da li zagrejavanje metadona utiče na efekat )
2) Koja su mesta najbolja za injektovanje, kada na rukama i stopalima nestanu vene (vidljive) ?
3) Upload-ujte VIDEO snimke sa Vaše web-kamere ili slično kako se pravilno tj. kako NKNJ(VI) to radite
4) Uploadujte što više praktičnih slika slika iz iskustva nakog ko nije vi, kako se to radi korak po korak... (FEMORALNO INJEKTOVANJE)
5) Uploadujte što više praktičnih slika slika iz iskustva nakog ko nije vi, kako se to radi korak po korak... (INJEKTOVANJE U VRAT)
6) Pišite što opširnije na temu injektovanja metadona, kako je najbolje to raditi, koji kalibar šprica koristiti, kako injektovati, na koja mesta, sve detaljno opisati.

KO DOBIJE NAJVIŠE PLUSIĆA NA OVU TEMU - BIĆE U "SHORTLIST"-u ZA PRVOG MODERATORA FORUMA!

Kao članica EHRN-a, i kao izabrana predstavnca nevladinog sektora za presedavanje EHRN-om - SUZA mora da se posveti više HARM-REDUCTION tekstovima, a kako realno SVI OD NAS smo injektovali narkotike - možemo da podelimo detaljno kako ste to radili, kako NKNJ radi, detaljno.
- Ne postoji izraz "degutantno" ili "smoren" kada je reč o ovome, jer ćemo privatnim video snimcima koje bi ste okačili na YouTube (stavite private- da mogu samo oni sa linkom da vide- a ja ću podesiti da linkovi budu vidljivi samo članovima foruma) kao i slikama najbolje opisati kako se i šta radi U STVARNOM ŽIVOTU.

Unapred hvala, i smatrajte ovo VEOMA OZBILJNOM TEMOM I TEMOM SA 1.A prioritetom!

Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation
Classified
Moderatori
Broj poruka : 80
Reputacija: : -16
Datum upisa : 09.04.2013

NAJBOLJI NAČIN INJEKTOVANJA Empty Re: NAJBOLJI NAČIN INJEKTOVANJA

Čet Apr 11, 2013 8:05 am
Zato sam ja savetovao Roxanne Laboratories Methadone 40mg dispersibilne diskete su terapija koju bi ja birao za sebe.
Tako bi ja dobio sta mi treba, pravi lek a lekari bili sigurni da je sve regularno.
Ja da se ja pitam ja bi njega i uveo na trziste. Diskete su 40mg, znaci ne pije se saka lekova, ne mogu da se ubrizgavaju.
Roxanne ima na sajtu sve objasnjeno jel su poznati po najboljoj terapiji za zavisnike i vecina ljudi u USA koji vode neke organizacije su na tome.
Tu nema greske a ne mozes da ubrizgas. Tako bi jednim udarcem ubio dve muve, niko ne bi mogao da krade i zavisnici ne bi mogli da ubrizgavaju.
Ali je kod nas ipak bolje da se uvozi los kvalitet tecni i da ubrizgavaju nego dobar i da piju tablete.
Jos plus sam i za malo placanje kako bi se pokrili troskovi transporta itd.
Nista preterano 20e mesecno po zavisniku.
INSPIREMAN
INSPIREMAN

Pet Apr 12, 2013 3:35 am
Pa eto, pokreni se za sve nas da dobijemo Metadon; znaci nešto što se već sprovodi - samo nađi pogodnosti leka, napravi sažetak. Kontaktiraj uvoznika (lično, mogu da preporučim "PROVIDENS D.O.O", veoma su profesionalni) - pa započni nešto. "MENJAJ DALJE..." Smile

PREDSEDNIK SUZA
Classified
Moderatori
Broj poruka : 80
Reputacija: : -16
Datum upisa : 09.04.2013

Pon Apr 15, 2013 9:35 am
Da samo pricamo o leku koji vec nije ni Evropa, nema ga u Evropi jel nema potrebe isti kvalitet ima i na drugim mestima.
Ovo je samo ono gde je fabrika dugogfodisnjim ispitivanjem i radom sa pacijentima, slusajuci ljude koji su na terapiji i shvatajuci njihove simptome i potrebe napravila lek koji je lak za ordiniranje i za konzumiranje i tezak za zloupotrebu i za kradju.
Sto je idealno za Sprski mentalitet gde lekari kradu i lazu pacijente i stete im zdravlju dokazano.
INSPIREMAN
INSPIREMAN

Pon Apr 15, 2013 9:52 am
Classified ::Da samo pricamo o leku koji vec nije ni Evropa, nema ga u Evropi jel nema potrebe isti kvalitet ima i na drugim mestima.
Ovo je samo ono gde je fabrika dugogfodisnjim ispitivanjem i radom sa pacijentima, slusajuci ljude koji su na terapiji i shvatajuci njihove simptome i potrebe napravila lek koji je lak za ordiniranje i za konzumiranje i tezak za zloupotrebu i za kradju.
Sto je idealno za Sprski mentalitet gde lekari kradu i lazu pacijente i stete im zdravlju dokazano.

Dobro je. Kapiraš priču...

- E sad, pošto smo takvi kakvi jesmo - dajte da se ne lažemo i napišite iskustva - priče, KOJE SU NAJBOLJE METODE, U ZAVISNOSTI OD MESTA, NAJBOLJE ZA INJEKTOVANJE ?
djuka038
Moderatori
Broj poruka : 3
Reputacija: : 1
Datum upisa : 06.01.2014

Čet Apr 03, 2014 9:47 am
Kod nas državna ustanova t.j. klinika Drajzerova ne pomaže pacijentima već prodaje svoje usluge. Lek "BUPRENORFIN" koji kako kažu dobijate samo na klinici, za isti u Drajzerovoj traže 20 000 din. mesečno za neku terapiju koju vam oni prepišu. A taj isti lek košta cela kutija 1247din u apoteci ali samo na recept. Tako da su na taj način doktori iz Drajzerove stvirili crno tržište tim lekovima jer oni koji dobijaju terapiju od njih te iste lekove prodaju po 2000 din. jednu tabletu od 8mg. ili 500din za jednu tabletu od 2mg. Tako su stvorili začarani krug nabavke i prodaje kroz korisnike te terapije. Ustvari je klinika indirektan diler na crno. Kad bi lepo samo prepisali lek i kad bi isti lek bio jeftiniji preko zavoda, koštao bi 70 din po kutiji. Ali ovako imamo državne dilere
djuka038
Moderatori
Broj poruka : 3
Reputacija: : 1
Datum upisa : 06.01.2014

Čet Apr 03, 2014 9:55 am
Pozdrav za dilere u Drajzerovoj ulici. A što je najgire i policija i zdravstvo su upoznati s tim, samo niko neće da komentariše o tome, lakše je uzimati novac na tuđoj muci i još pored toga oni su ti koji su specijalizovali svoju profesiju " DA SU POSTALI DILERI NARKOTIKA KOJE ŠTITI DRŽAVA ILI KO VEĆ" e to je naše zdravstvo. Pošteniji su dileri na ulici, ove džukele sve to rade pod zaštitom države i skuplji su od ulice
Sponsored content

Nazad na vrh
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu