Vas odnos sa porodicom i metadon?
+4
coph8er
metadonman
Boban
INSPIREMAN
8 posters
Strana 2 od 2 • 1, 2
- ClassifiedModeratori
- Broj poruka : 80
Reputacija: : -16
Datum upisa : 09.04.2013
Re: Vas odnos sa porodicom i metadon?
Čet Maj 16, 2013 1:03 am
Moja majka pripada komunistickom periodu, od nje ne mogu ocekivati nista sa te strane.
Zna zena koliko pomaze, videla je, ali je temeljno trovana drugom ideologijom.
Ne bi smela da kaze predamnom protiv jel zna da bi to narusilo dozivotno nas odnos i da sam svake sekunde spreman da joj kazem dozivotno zbogom.
Ali to nisu price, ona zna da je tako. Ne zna neko ko me ne poznaje.
Takvi ljudi obicno idu u grob sa pogresnim nacinom razmisljanja.
Ne bi imao problem da mi sada dodje ne znam neki lik i da kaze pakuj se ides za USA ali samo pod uslovom da ne cujes nikoga vise i da se ne javis.
Ne znam bicemo u vezi, gej i to. Pristao bi. Morao bi. Dok predjemo granicu i to, onda bi pokusao da ga urazumim da ja nisam gej i da cu mu vratiti novcem, da cu mu davati dozivotno od plate 40% zarade zato sto mi je spasao zivot samo da ne trazi to od mene. Pa zamislite neki matorac od 60 god. Sigurno ima takvih koji bi sve dali da mogu da budu sa onima od 30.
Stvarno ne bi imao problem da porodicu ne cujem vise nikada.
Ne bi smela da kaze predamnom protiv jel zna da bi to narusilo dozivotno nas odnos i da sam svake sekunde spreman da joj kazem dozivotno zbogom.
Ne bi imao problem da mi sada dodje ne znam neki lik i da kaze pakuj se ides za USA ali samo pod uslovom da ne cujes nikoga vise i da se ne javis.
Ne znam bicemo u vezi, gej i to. Pristao bi. Morao bi. Dok predjemo granicu i to, onda bi pokusao da ga urazumim da ja nisam gej i da cu mu vratiti novcem, da cu mu davati dozivotno od plate 40% zarade zato sto mi je spasao zivot samo da ne trazi to od mene. Pa zamislite neki matorac od 60 god. Sigurno ima takvih koji bi sve dali da mogu da budu sa onima od 30.
- L00cIDModeratori
- Broj poruka : 126
Reputacija: : 11
Datum upisa : 02.11.2011
O.o
Čet Maj 16, 2013 1:55 am
Classified ::Moja majka pripada komunistickom periodu, od nje ne mogu ocekivati nista sa te strane.
Staaa?! Kako je tvoj mozak nastiman! Skroz
- ClassifiedModeratori
Čet Maj 16, 2013 2:22 am
Znate u kojoj sam ja zikri, Phuuuu
Znaci nemam reci... Nisam jeo od prekjuce uvece.
Juce gledam onog na TV BE92 koji samo sto nam ne kaze svima o koje su se ogresili lekari i koji jasno govori da ljudi kojima su
uskraceni lekovi je jasno da im je drzava ostetila zdravlje i da imaju pravo da se jave sudu u Strasburu. Znaci ne moze veci primer od naseg.
Ja sam imao nervni slom nocas ponovo zbog krize.
Oni nas mogu i da otruju i ja bi rekao Ajde da vidimo dokle budale nece da se jave sudu.
Jbt pre nedelju dana mi je lik obecao pistoljcic jel sam rekao da cu se malo smiriti ako idem u streljanu.
Trazio sam mu za 200e sta moze da nadje sa 2 sarzera metaka, i evo nedelju dana nema ga da mi se javi.
Sutra cu da ga potrazim mozda ce me to malo vratiti u veselje, otkud znam, znacu kada bude probao.
Prag bez povratka mora se preci, drugacije ne moze.
Juce gledam onog na TV BE92 koji samo sto nam ne kaze svima o koje su se ogresili lekari i koji jasno govori da ljudi kojima su
uskraceni lekovi je jasno da im je drzava ostetila zdravlje i da imaju pravo da se jave sudu u Strasburu. Znaci ne moze veci primer od naseg.
Oni nas mogu i da otruju i ja bi rekao Ajde da vidimo dokle budale nece da se jave sudu.
Jbt pre nedelju dana mi je lik obecao pistoljcic jel sam rekao da cu se malo smiriti ako idem u streljanu.
Trazio sam mu za 200e sta moze da nadje sa 2 sarzera metaka, i evo nedelju dana nema ga da mi se javi.
Sutra cu da ga potrazim mozda ce me to malo vratiti u veselje, otkud znam, znacu kada bude probao.
- monkeybModeratori
- Broj poruka : 67
Datum upisa : 07.10.2012
Godina : 57
Pet Maj 17, 2013 10:12 pm
Classified ::Znate u kojoj sam ja zikri, Phuuuu
Ne ra zu mem!!! Kako i zasto si u krizi.Kakav god da je metadon,krizu pokriva.Fizicku krizu da budem precizna.Ja sam se spustila na 20mg i smeta mi sto ne mogu da spustam i dalje.Ali o tome sam pisala u onom delu<Sta vam je terapija donela> ovde pisemo o porodici.Imam dobru ideju o tome sta te muci ali i savet probaj da nam o tome pises malo jasnije.Na primer da li se radis preko meta pa kriziras ili ti samo glava ludi zato sto si pokriven ali ne i uradjen.I ako budes hteo da odgovoris,da mi odgovoris tako da mogu da te razumem,da mi ne treba 20 minuta da to procitam.Ja za met kazem navucena sam ko pas a nije mi dobro,Stavili su mi povodac oko vrata ne mogu da mrdnem iz Beograda a da njih ne obavestim,ne lece me nego razvlace... Sta vam je terapija donela/pisemo o metu i lekarima,Porodica i terapija...Muzika... Da li citas sta drugi pisu.Nismo svi isti,vidi ima nas i nepismenih ili polupismenih pa ajde da se svi razumemo.Nadam se samo da neces da odreagujes pogresno na ovu moju poruku! Pisi sta radis,od cega zivis,odekle novac stize za gore navedeno... A procitacu i ovako citam skoro sve... Najvaznije zelim ti da budes malo nasmejaniji,pozitivniji...
Impresioniran
Sub Maj 18, 2013 12:30 am
Monkeyb,
jako si me prijatno iznenadila ovim odgovorom. Ja nisam verovao da ima sve više i više racionalnih ljudi na forumu. Ali, "de facto" je da nas je sve više prisutnijih na forumu, i nadam se - bar - da će se trend aktivnosti nastaviti.
Monkeyb,
molim te, dodaj me kao Osnivača i Glavnog - Odgovornog urednika SUZA foruma i bloga , dodaj Skype ID (bez navodnika, naravno): "milanovicboris". To nam omogućavam mnogo jednostavnu komunikaciju.
Uskoro, otpočećemo sa organizacijom:
1) Kursa Računarstva za početnike
2) Kursa Računarstva napredno znanje
3) Kurs za sticanje ECDL sertifikacije
4) Kurs za sticanje System Administrator for IT Network Infrastructure sertifikacije
5) Kurs za sticanje Engleskok jezika : osnovni nivo
6) Kurs za sticanje Engleskog jezika : napredni nivo
7) Kurs za sticanje Engleskog jezika : profesionalni nivo
I eskluzivno samo u okviru SUZA U.G - KURS MAĐARSKOG JEZIKA ZA PASOŠ!
jako si me prijatno iznenadila ovim odgovorom. Ja nisam verovao da ima sve više i više racionalnih ljudi na forumu. Ali, "de facto" je da nas je sve više prisutnijih na forumu, i nadam se - bar - da će se trend aktivnosti nastaviti.
Monkeyb,
molim te, dodaj me kao Osnivača i Glavnog - Odgovornog urednika SUZA foruma i bloga , dodaj Skype ID (bez navodnika, naravno): "milanovicboris". To nam omogućavam mnogo jednostavnu komunikaciju.
4) Kurs za sticanje System Administrator for IT Network Infrastructure sertifikacije
- L00cIDModeratori
Sub Maj 18, 2013 2:22 am
monkeyb ::Ne ra zu mem!!! Kako i zasto si u krizi.Kakav god da je metadon,krizu pokriva.Fizicku krizu da budem precizna.Ja sam se spustila na 20mg i smeta mi sto ne mogu da spustam i dalje.Ali o tome sam pisala u onom delu<Sta vam je terapija donela> ovde pisemo o porodici.Imam dobru ideju o tome sta te muci ali i savet probaj da nam o tome pises malo jasnije.Na primer da li se radis preko meta pa kriziras ili ti samo glava ludi zato sto si pokriven ali ne i uradjen.I ako budes hteo da odgovoris,da mi odgovoris tako da mogu da te razumem,da mi ne treba 20 minuta da to procitam.Ja za met kazem navucena sam ko pas a nije mi dobro,Stavili su mi povodac oko vrata ne mogu da mrdnem iz Beograda a da njih ne obavestim,ne lece me nego razvlace... Sta vam je terapija donela/pisemo o metu i lekarima,Porodica i terapija...Muzika... Da li citas sta drugi pisu.Nismo svi isti,vidi ima nas i nepismenih ili polupismenih pa ajde da se svi razumemo.Nadam se samo da neces da odreagujes pogresno na ovu moju poruku! Pisi sta radis,od cega zivis,odekle novac stize za gore navedeno... A procitacu i ovako citam skoro sve... Najvaznije zelim ti da budes malo nasmejaniji,pozitivniji...
*Aplauz*
Mi pokusavamo s njim, s vremena na vreme napravi novi profil, misli da ne vidimo, pise kilometre samo njemu razumljivih postova, nista konkretno. Da covek ima problem - ima ga, kao i svi mi. Ali svaka cast sto si mu napisala - neka lepo i kratko (ali detaljno) napise sta ga muci. Ne mozemo mi citati misli, zar ne?
MankiB - sto vise tvojih postova procitam, sve si mi gotivnija! Ljudi poput tebe fale ovom sajtu/forumu!
I na Vama je...
Sub Maj 18, 2013 2:29 am
L00cID ::monkeyb ::Ne ra zu mem!!! Kako i zasto si u krizi.Kakav god da je metadon,krizu pokriva.Fizicku krizu da budem precizna.Ja sam se spustila na 20mg i smeta mi sto ne mogu da spustam i dalje.Ali o tome sam pisala u onom delu<Sta vam je terapija donela> ovde pisemo o porodici.Imam dobru ideju o tome sta te muci ali i savet probaj da nam o tome pises malo jasnije.Na primer da li se radis preko meta pa kriziras ili ti samo glava ludi zato sto si pokriven ali ne i uradjen.I ako budes hteo da odgovoris,da mi odgovoris tako da mogu da te razumem,da mi ne treba 20 minuta da to procitam.Ja za met kazem navucena sam ko pas a nije mi dobro,Stavili su mi povodac oko vrata ne mogu da mrdnem iz Beograda a da njih ne obavestim,ne lece me nego razvlace... Sta vam je terapija donela/pisemo o metu i lekarima,Porodica i terapija...Muzika... Da li citas sta drugi pisu.Nismo svi isti,vidi ima nas i nepismenih ili polupismenih pa ajde da se svi razumemo.Nadam se samo da neces da odreagujes pogresno na ovu moju poruku! Pisi sta radis,od cega zivis,odekle novac stize za gore navedeno... A procitacu i ovako citam skoro sve... Najvaznije zelim ti da budes malo nasmejaniji,pozitivniji...
*Aplauz*
Mi pokusavamo s njim, s vremena na vreme napravi novi profil, misli da ne vidimo, pise kilometre samo njemu razumljivih postova, nista konkretno. Da covek ima problem - ima ga, kao i svi mi. Ali svaka cast sto si mu napisala - neka lepo i kratko (ali detaljno) napise sta ga muci. Ne mozemo mi citati misli, zar ne?
MankiB - sto vise tvojih postova procitam, sve si mi gotivnija! Ljudi poput tebe fale ovom sajtu/forumu!
- Ovo što si rekao da više ljudi kao ona fale na ovom forumu, je malo i do svih Vas, koji 100% imate Facebook nalog, a svaki 3-2 ima i tweeter nalog. Pa zašto ne tweetujee adresu sa interesantnim temama i slično. Podelite link svima na FB kao što sam ja to uradio, pojedinačno, pa makar to bio spam- ali svaki 2-3 fb korisnik zna 100% nekoga ko koristi droge, ili pak njemu neko drag to čini.
Takođe, možete to isto učiniti ličnim zalaganjem, i štampanjem flajerčića koje možete dati svaki put kada idete po terapiju drugoj osobi, ili ostaviti na tremu tamo gde se dobija metadon.
Ja ću prikačiti i na oglasnu tablu u D.Z i na šalteru ću ostaviti oglas.
Pa ćemo da vidimo, zapamtite : tačno znam i vidim ko je "s čije strane" došao.
Npr. ako vidim da je neko iz BG-a došao, korisnik koji je iz BG-a a koji je delio link je taj. Nagrada sledi.
I slično...
- L00cIDModeratori
Sub Maj 18, 2013 2:38 am
INSPIREMAN ::- Ovo što si rekao da više ljudi kao ona fale na ovom forumu, je malo i do svih Vas, koji 100% imate Facebook nalog, a svaki 3-2 ima i tweeter nalog. Pa zašto ne tweetujee adresu sa interesantnim temama i slično. Podelite link svima na FB kao što sam ja to uradio, pojedinačno, pa makar to bio spam- ali svaki 2-3 fb korisnik zna 100% nekoga ko koristi droge, ili pak njemu neko drag to čini.
Takođe, možete to isto učiniti ličnim zalaganjem, i štampanjem flajerčića koje možete dati svaki put kada idete po terapiju drugoj osobi, ili ostaviti na tremu tamo gde se dobija metadon.
Npr. ako vidim da je neko iz BG-a došao, korisnik koji je iz BG-a a koji je delio link je taj. Nagrada sledi.
I slično...
Meni licno je malo frka preko FB-a slati javno linkove... Privatno da, to je OK, to sam i radio. A sto se nagrada tice - meni bi najveca nagrada bila da mi lepo povecamo populaciju na sajtu, ovde i da se ovo prosiri u rinicu sto veceg znanja i informacija.
- ClassifiedModeratori
Sub Maj 18, 2013 3:49 am
Ja ne mogu da koristim FB za ovo, zato sto sam dok sam se skinuo stvorio kontakte sa ljudima koji se bave kompijuterima.
Nekada mi i stigne neka oprema za dzabe na testiranje koja je jako skupa. Tipa napajanje od 450-500e, graficka uskoro koja kosta 700-800e.
Ja ne mogu tu da kacim nista. Mogu da otvorim novi nbalog. Mada u principu ne koristim FB uopste za to.
Ja mogu tamo da pricam da volim Hrvate, ustaske pesme i to jel su ljudi iz inostranstva i ne razumeju. Moj ceo profil FB je samo hardware i Ustaske pesme i podrska Hrvatskim generalima za oslobodjenje od komunizma i to. Za svo to moje razmisljanje je kriva Drajzerova koje se nikada nece ispraviti.
Ali ako stavim Methadone.org Harm Reduction Politika i ostalo slogirace se ljudi.
Zato i izbegavam da koristim FB i Twiter i na njima i ne uzimam prijatelje samo mi sluzi za informacije o komp.
Moj komp kosta skoro 4000e sve.
Ja sam se zainteresovao za to kada sam se skinuo.
Vidim sada novi izgled sajta i svidja mi se. Mozda bi zuta mogla da bude malo neutralnija sa vise bele da se doda u nju.
Da izbledi malo.
Borisu porucujem da ako hoce posto on zna da organizuje to neka mi kaze zasta da se cimam i gde da idem.
Ja cu ici da podnesem tuzbu, ja cu ici da fotokopiram sta treba, ja cu da skidam prepiske za sud u Strazburu.
Ljudi gledajuci sve stvarno zasta bi trebali prvo da se organizujemo je da ih tuzimo jel Metadon koji nam daju nam odjednom ne prija, velike su razlike u serijama, to utice na nas jako lose i da moraju da nam uvezu lek. Izracunao sam da svako treba da plati 30e za 2 meseca za sebe Metadon koji izuva.
Znaci bukvalno izuva. Morfin je sledeci korak posle neopijatskih anagletika tj posle Tramadola u lecenju raka. Metadon je zadnja faza.
Znaci verujte za prvo vreme nista vam nece trebati. A onda kada budemo podmireni mozemo da se borimo svi da jedna pilot grupa od 50 ljudi u Bgd i 50 u NS dobije Morfin. Ja necu ulaziti u tu grupu jel mi je dobar Metadon jaci, ali moze Boris ako hoce ili ko hoce. Ja mislim da cete se vratiti na Metadon ali nek proba.
Da insistiramo da zbog neazurnosti nasih lekara nam je lose i da nema pravu supstituciju a da nam Subutex ne odgovara. Ima pravo da mi ne odgovara nesto i niko ne bi predlagao Subutex zdrav coveku koji je 17 god opijatski zavisnik. On mora imati oko 80mg Metadona I klase znaci 80mg cistog Metadona aktivne supstance ili 70 ili 90 ili 100. Znaci 80-120mg je ta nasa doza. Meni je 80mg dovoljno toga. A to je jos jace od onoga sto je Boris dobio na pocetku samo on je zakacio prvih meseci kada je lek bio dobar neki nisu. U tom smislu sto je Hemofarm drzao 22-23h konstantno pokriveno. Obicno strani drza oko 28h konstantno isto bez krize.
Nezaboravite pravda je na nasoj strani. Na njihovoj strani je pogresna ideologija koju su svetski strucnjaci proglasili stetnom za pacijente tj nas.
Eto imate moje podatke pa da se angazujemo. Kazite sutra idi vidi za to. Prekosutra za to i ostalo. I ja hocu da se cimam. Mozda cu uzimati heroin nekada, ali moram nefunkcionalan sam, da bi prestao da uzimam heroin kada mi dodje pod ruku moram da imam Metadon kao u Evropi i nista vise.
Ovo sada kao da me drogiraju lekari, ja tako gledam jel zbog njihove ne brige i ideologije se to desava i zato sto ne mogu da oblikuju moju bolest kako oni hoce.
Sto se tice populacije na sajtu. Ja znam ukupno 50 ljudi na Metadonu. 8 ima komp. 5 internet.
Ali ako je troje svesno da lek koji se daje je defektan i da im skodi i da on stvarno nema aktivne supstance za to se odgovara krivicno koliko god da je nas.
Mogu samo da kazu da zbog necega ne znam ni ja cega onima kojima nije dobro nabave bolji Metadon a onaj ko se ne buni da dobija to sto se ne buni nista vise. Ne mogu meni ili nekog drugog naterati da se osecam dobro na defektnom leku zato sto neko ko nije probao pravi se ne buni. To ne mogu nikako.
Ja hocu da se cimam jel sam poceo suvise sa heroinom a ne mogu da prestanem bez Metadona dobrog.
Nekada mi i stigne neka oprema za dzabe na testiranje koja je jako skupa. Tipa napajanje od 450-500e, graficka uskoro koja kosta 700-800e.
Ja ne mogu tu da kacim nista. Mogu da otvorim novi nbalog. Mada u principu ne koristim FB uopste za to.
Ja mogu tamo da pricam da volim Hrvate, ustaske pesme i to jel su ljudi iz inostranstva i ne razumeju. Moj ceo profil FB je samo hardware i Ustaske pesme i podrska Hrvatskim generalima za oslobodjenje od komunizma i to. Za svo to moje razmisljanje je kriva Drajzerova koje se nikada nece ispraviti.
Ali ako stavim Methadone.org Harm Reduction Politika i ostalo slogirace se ljudi.
Zato i izbegavam da koristim FB i Twiter i na njima i ne uzimam prijatelje samo mi sluzi za informacije o komp.
Ja sam se zainteresovao za to kada sam se skinuo.
Vidim sada novi izgled sajta i svidja mi se. Mozda bi zuta mogla da bude malo neutralnija sa vise bele da se doda u nju.
Da izbledi malo.
Borisu porucujem da ako hoce posto on zna da organizuje to neka mi kaze zasta da se cimam i gde da idem.
Ja cu ici da podnesem tuzbu, ja cu ici da fotokopiram sta treba, ja cu da skidam prepiske za sud u Strazburu.
Ljudi gledajuci sve stvarno zasta bi trebali prvo da se organizujemo je da ih tuzimo jel Metadon koji nam daju nam odjednom ne prija, velike su razlike u serijama, to utice na nas jako lose i da moraju da nam uvezu lek. Izracunao sam da svako treba da plati 30e za 2 meseca za sebe Metadon koji izuva.
Znaci bukvalno izuva. Morfin je sledeci korak posle neopijatskih anagletika tj posle Tramadola u lecenju raka. Metadon je zadnja faza.
Znaci verujte za prvo vreme nista vam nece trebati. A onda kada budemo podmireni mozemo da se borimo svi da jedna pilot grupa od 50 ljudi u Bgd i 50 u NS dobije Morfin. Ja necu ulaziti u tu grupu jel mi je dobar Metadon jaci, ali moze Boris ako hoce ili ko hoce. Ja mislim da cete se vratiti na Metadon ali nek proba.
Da insistiramo da zbog neazurnosti nasih lekara nam je lose i da nema pravu supstituciju a da nam Subutex ne odgovara. Ima pravo da mi ne odgovara nesto i niko ne bi predlagao Subutex zdrav coveku koji je 17 god opijatski zavisnik. On mora imati oko 80mg Metadona I klase znaci 80mg cistog Metadona aktivne supstance ili 70 ili 90 ili 100. Znaci 80-120mg je ta nasa doza. Meni je 80mg dovoljno toga. A to je jos jace od onoga sto je Boris dobio na pocetku samo on je zakacio prvih meseci kada je lek bio dobar neki nisu. U tom smislu sto je Hemofarm drzao 22-23h konstantno pokriveno. Obicno strani drza oko 28h konstantno isto bez krize.
Nezaboravite pravda je na nasoj strani. Na njihovoj strani je pogresna ideologija koju su svetski strucnjaci proglasili stetnom za pacijente tj nas.
Eto imate moje podatke pa da se angazujemo. Kazite sutra idi vidi za to. Prekosutra za to i ostalo. I ja hocu da se cimam. Mozda cu uzimati heroin nekada, ali moram nefunkcionalan sam, da bi prestao da uzimam heroin kada mi dodje pod ruku moram da imam Metadon kao u Evropi i nista vise.
Ovo sada kao da me drogiraju lekari, ja tako gledam jel zbog njihove ne brige i ideologije se to desava i zato sto ne mogu da oblikuju moju bolest kako oni hoce.
Sto se tice populacije na sajtu. Ja znam ukupno 50 ljudi na Metadonu. 8 ima komp. 5 internet.
Ali ako je troje svesno da lek koji se daje je defektan i da im skodi i da on stvarno nema aktivne supstance za to se odgovara krivicno koliko god da je nas.
Mogu samo da kazu da zbog necega ne znam ni ja cega onima kojima nije dobro nabave bolji Metadon a onaj ko se ne buni da dobija to sto se ne buni nista vise. Ne mogu meni ili nekog drugog naterati da se osecam dobro na defektnom leku zato sto neko ko nije probao pravi se ne buni. To ne mogu nikako.
Ja hocu da se cimam jel sam poceo suvise sa heroinom a ne mogu da prestanem bez Metadona dobrog.
Sub Maj 18, 2013 4:00 am
Boris je, za razliku od ostalih koji idu po "lovačkim pričama" zombija ispred metadonskog centra, čast izuzecima, došao na TIM potpuno čist. Znači jedno 2 meseca na antagnostitu, pa 5 dana bez antagonista, pa na TIM, i onda mi je uveden metadon. Eto, zato je na Borisa delovala i deluje terapija kako treba. Jer, svi bi trebali, pre uvođenja metadona, da budu na inpatient detox-u/monitoring-u. Videli bi da bi sve bilo drugačije, jer bi onda receptori koji su odgovorni za tvoje stanje, ne bi bili tako unakaženi- već rehabilitiovani, ili bar delimično rehabilitovani - te bi tek onda počeo sa MMT-om i onda bi video da je sve ok. A ne na urađeno stanje, intoksicirano stanje, prljavog organizma od opijata - još i metadon sunuti...
- E tu je greška. Po meni.
- E tu je greška. Po meni.
- L00cIDModeratori
Sub Maj 18, 2013 4:13 am
Classified ::Ja ne mogu da koristim FB za ovo, zato sto sam dok sam se skinuo stvorio kontakte sa ljudima koji se bave kompijuterima.
Mooolim te - hajde navedi komponente koje sve ukupno kostaju 4000 (!!!!!!) eu...
Pa da imac Mac, NEMA SANSE da je 4000eu, a kamoli pisljivi PC.
Iskreno (znam da je nevezano za temu ali se radi o POVERENJU!!!!) - ovo je zecsa lovacka prica!
Hajde - navedi sve komponente koje te izadju 4000eu.
- ClassifiedModeratori
Sub Maj 18, 2013 4:53 am
Ne kostaju sve sada ali imam u kuci, racunar mi kosta oko 2500e
Intel i7-3770K klokovan na 4.8GHz (3.5 default) procesor
CORSAIR H100 tecno hladjenje procesora
EVGA Z77 FTW maticna ploca
EVGA NEX1500 Classified (1.5KW-1500W) napajanje
Seasonic X-750 Gold rezervno napajanje
HD5870 2GB AMD graficka
EVGA GTX680 4GB Classified
Dominator 4x4GB 2400MHz DDR3
CORSAIR Obsidian 650D kuciste
Sound Blaster Z zvucna karta
Logitech G510 tastatura
Logitech G700 mis
Logitech C310 HD Web
Samsung P2450H
Creative Inspire 5.1 Sound System
CORSAIR Force GT 120 SSD driver SATA III
Kingston v+ SSD SATA II
WD 500 Caviar Black SATA II
Jos u kuci imam ASUS Crosshair 4 Formula maticna za AMD procesore i jos neke sitnice
Phenom II X4 965BE. DVD-RW, externe HDDove itd. rezervne DDR3 memorije,....ventilatora rezervnih, hladjenje memorije CORSAIR, itd.
Pogledaj cene cifra je svakako blizu tome.
Samo maticna i CPU na kojima sada kucam kostaju 680e.
Cak su i mis oko 80-100e, tastatura 120, podloga za misa 40e.
Nakupi se, ali meni je to dugo hobi. Bas dosta i vecina stvari nema da se kupi ovde uopste, sve je narucivano uglavnom za mene u 1 primerak ili 2 zbog slucaja garancije.
Pogledaj koliko kostaju neke graficke karte samo sto EVGA NVIDIA pravi
http://www.evga.com/Products/ProductList.aspx?type=0&family=GeForce+TITAN+Series+Family&chipset=GTX+TITAN
Ali to je duga prica i ne mogu o tome da razmisljam sada imam mnogo gore zdravstvene brige.
To mi je zadnja briga sada.
HD5870 2GB AMD graficka
Logitech G510 tastatura
Logitech G700 mis
Logitech C310 HD Web
Samsung P2450H
Kingston v+ SSD SATA II
Jos u kuci imam ASUS Crosshair 4 Formula maticna za AMD procesore i jos neke sitnice
Phenom II X4 965BE. DVD-RW, externe HDDove itd. rezervne DDR3 memorije,....ventilatora rezervnih, hladjenje memorije CORSAIR, itd.
Nakupi se, ali meni je to dugo hobi. Bas dosta i vecina stvari nema da se kupi ovde uopste, sve je narucivano uglavnom za mene u 1 primerak ili 2 zbog slucaja garancije.
http://www.evga.com/Products/ProductList.aspx?type=0&family=GeForce+TITAN+Series+Family&chipset=GTX+TITAN
Ali to je duga prica i ne mogu o tome da razmisljam sada imam mnogo gore zdravstvene brige.
- monkeybModeratori
Sub Maj 18, 2013 10:34 pm
INSPIREMAN ::Monkeyb,
Monkeyb,
Hocu! Uradicu sve to samo prvo da skontam kako,i narvno pri prvom nespavanju.Inace bas i nemam puno slobodnog vrmena.A posto sam samouki korisnik racunara gore navedeno me raduje.Pisi vise kako ce to da funkcionise.Ne odustaj i volela bih da nas je vise.Potreba za anonimnoscu nas prilicno ogranicava....Bicu tu i trudicu se da ne budem samo prisutna nego i korisna.
- monkeybModeratori
Sub Maj 18, 2013 11:07 pm
L00cID ::INSPIREMAN ::- Ovo što si rekao da više ljudi kao ona fale na ovom forumu, je malo i do svih Vas, koji 100% imate Facebook nalog, a svaki 3-2 ima i tweeter nalog. Pa zašto ne tweetujee adresu sa interesantnim temama i slično. Podelite link svima na FB kao što sam ja to uradio, pojedinačno, pa makar to bio spam- ali svaki 2-3 fb korisnik zna 100% nekoga ko koristi droge, ili pak njemu neko drag to čini.
I slično...
Meni licno je malo frka preko FB-a slati javno linkove... Privatno da, to je OK, to sam i radio. A sto se nagrada tice - meni bi najveca nagrada bila da mi lepo povecamo populaciju na sajtu, ovde i da se ovo prosiri u rinicu sto veceg znanja i informacija.
FB.Nema sanse.Ja imam dete...
- ClassifiedModeratori
Ned Maj 19, 2013 12:58 am
Glupo mi je da ponavljam ali par puta sam naisao na ljude koji napadaju na neke price a uopste nemaju pojma o cemu se radi.
Tako sam ja napadnut za PC. Loocid molim te pre nego sto si ista pisao trebao si malo vise da obratis paznju o temi.
Ja znam da nemate love ali iz ovog se vidi da nisi poznavaoc PCa. Ja mogu da ti sklopim PC koji ce da kosta 15.000e sada od komponenti. I jos kada se bira da mozda zafali za neke sitnice u toku sklapanja jel se to narucuje sa sajtova pa onda biras svaki delic racunara posebno. To dodje u delovima i onda sklapas. Sve dodje u kutijama odvojeno. Ja nikada nisam kupio gotov racunar.
To su ti maticne ploce od po 700e sa dva procesora koji svaki moze da kosta 3000e. Intel Xeon sa 16 jezgra. Vodena hladjenja procesora i grafickih karti.
Na maticnu plocu se mogu staviti odjednom i 4 graficke karte od koje svaka kosta nekada i po 1000e bez vodenh blokova koji se kupuju posebno.
Ja vas molim da stvari u koje se ne razumete ne uzimate tek tako olako. Ja znam da je Srbija beda i da vecina ovih stvari ne moze da se kupi ni da imas milione jel nema. Ortak moj sa NIKAD HEROIN je isao samnom kada su mi dolazile komponente iz USA pa je video koje je to mucenje i procedura i cekanje a samo je.
najbolje i probrano od normalnih stvari sto moze da se nadje, nista tako preterano.
PC moze da kosta 5 puta vise od Mac racunara.
Da ne pricam o nekim zezalicama gde se CPU klokuje sa 4 na 8GHz i gde mu se tempo spusta na -250C pomucu tecnog helijuma samo da se vidi ko moze do veceg
Znas li koliko kosta tecni helijum. Pa jedno 30.000$ jedno burence.
broja da klokuje i da upali racunar. Ili graficke karte koliko daju poena u 3D testovima.
Sa jedne strane imam utisak da je tako i kada pricate o Metadonu.
Biti ucauren u Srbiji i prevrtati po netu a i dalje eto vidis moze da se ostane neinformisan oko onoga na cemu kucamo.
Ja se potpuno isto osecam sada i kada pricam vama o Metadonu, kao da govorimo o dve razlicite stvari. Jako mi je glupo sto je sve tako i znam da cete na kraju vi ostati na tome a ne ja. Ja sam jos i manje dana mucen nego vi jel se snadjem za Hepove ali nije mi zivot lep nimalo.
Tako sam ja napadnut za PC. Loocid molim te pre nego sto si ista pisao trebao si malo vise da obratis paznju o temi.
Ja znam da nemate love ali iz ovog se vidi da nisi poznavaoc PCa. Ja mogu da ti sklopim PC koji ce da kosta 15.000e sada od komponenti. I jos kada se bira da mozda zafali za neke sitnice u toku sklapanja jel se to narucuje sa sajtova pa onda biras svaki delic racunara posebno. To dodje u delovima i onda sklapas. Sve dodje u kutijama odvojeno. Ja nikada nisam kupio gotov racunar.
To su ti maticne ploce od po 700e sa dva procesora koji svaki moze da kosta 3000e. Intel Xeon sa 16 jezgra. Vodena hladjenja procesora i grafickih karti.
Na maticnu plocu se mogu staviti odjednom i 4 graficke karte od koje svaka kosta nekada i po 1000e bez vodenh blokova koji se kupuju posebno.
Ja vas molim da stvari u koje se ne razumete ne uzimate tek tako olako. Ja znam da je Srbija beda i da vecina ovih stvari ne moze da se kupi ni da imas milione jel nema. Ortak moj sa NIKAD HEROIN je isao samnom kada su mi dolazile komponente iz USA pa je video koje je to mucenje i procedura i cekanje a samo je.
najbolje i probrano od normalnih stvari sto moze da se nadje, nista tako preterano.
PC moze da kosta 5 puta vise od Mac racunara.
Da ne pricam o nekim zezalicama gde se CPU klokuje sa 4 na 8GHz i gde mu se tempo spusta na -250C pomucu tecnog helijuma samo da se vidi ko moze do veceg
Znas li koliko kosta tecni helijum. Pa jedno 30.000$ jedno burence.
broja da klokuje i da upali racunar. Ili graficke karte koliko daju poena u 3D testovima.
Sa jedne strane imam utisak da je tako i kada pricate o Metadonu.
Biti ucauren u Srbiji i prevrtati po netu a i dalje eto vidis moze da se ostane neinformisan oko onoga na cemu kucamo.
Ja se potpuno isto osecam sada i kada pricam vama o Metadonu, kao da govorimo o dve razlicite stvari. Jako mi je glupo sto je sve tako i znam da cete na kraju vi ostati na tome a ne ja. Ja sam jos i manje dana mucen nego vi jel se snadjem za Hepove ali nije mi zivot lep nimalo.
- L00cIDModeratori
Ned Maj 19, 2013 3:09 am
Ja se ne razumem u racunare?! Samo izbegavam da komentarisem te tvoje kilometarske post-ove. Kad si odvalio 4000eu umro sam od smeha! A i ono sto si nabrojao - plaaaafon 2000, ni toliko! AKO ne lazes! A 99% sam siguran da samo Copy/paste-ujes te komponente.
A "keyboard warrior" poput tebe moze da bude svako preko neta, a izgleda da si ti jedan od takvih.
Cujete vi njega narode? Kako nas je prozvao! Mi smo svi klosari, nemamo para, nemamo pojma, nista ne znamo! Jojjj....
Najlakse je lajati preko neta. A ti to jaaako dobro radis. Neko poveruje, ali vecina skonta i ignorise i zaobilazi te jer si pun negativne energije! Nema goreg kada neko sebe uzdize u oblake a smrdi put kojim je prosao!
Idi sa sajta kao sto si rekao, sta te sprecava? Nisam imao nameru u proslosti da te prozivam ili vredjam, ali ovo je ZADNJI post koji je upucen tebi, ides u "ignore". Nisi vredan ni ovoga post-a, a kamoli bilo kojeg buduceg.
Over & out!
A "keyboard warrior" poput tebe moze da bude svako preko neta, a izgleda da si ti jedan od takvih.
Cujete vi njega narode? Kako nas je prozvao! Mi smo svi klosari, nemamo para, nemamo pojma, nista ne znamo! Jojjj....
Najlakse je lajati preko neta. A ti to jaaako dobro radis. Neko poveruje, ali vecina skonta i ignorise i zaobilazi te jer si pun negativne energije! Nema goreg kada neko sebe uzdize u oblake a smrdi put kojim je prosao!
Idi sa sajta kao sto si rekao, sta te sprecava? Nisam imao nameru u proslosti da te prozivam ili vredjam, ali ovo je ZADNJI post koji je upucen tebi, ides u "ignore". Nisi vredan ni ovoga post-a, a kamoli bilo kojeg buduceg.
Over & out!
- ClassifiedModeratori
Ned Maj 19, 2013 3:57 am
Ja nisam rekao da ne moze da dodje da se vidi kod mene.
cpu, maticna, napajanje, graficka kostaju 2000e.
Bez ostalih stvari, stim sto ja imam maticnu i za Intel i jos jednu za AMD cpu, I AMD i NVIDIA graficku.
Memorija kosta skoro 300e.
Ali to moze da se vidi, svakome ja hocu da pokazem, u mom stanu su po ormanima i ormanima sve kutije o komp opreme.
Imam i neke bas starije delove koje ne racunam, i jos monitora koji su u drugom stanu, itd.
Ne kazem da ste vi siromasni parama nego ucaureni u Srbiji gde vam je cena sklopljenog racuna sve a Mac bog.
Mac je bog ako ides da studiras okean, planine, proucavas ali delovi koji idu u Mac imaju svoje seriske brojeve koji se prave i za PC.
Tipa 5870 graficka za PC kostala je 450e, za Max je kostala 600e. Ista jacina isto sve.
Mac nije za zabavu. U Mac isto ide Intel CPU samo ga kupis gotovog pa pretplatis brand. Inace ako platis Mac tipa 2000e on ti da odredjene performance koje se mere raznim aplikacija i testovima, koliko CPU zavrsi rendering, koliko se obradi 3D slika itd.
Isti skor mozes postici sa PC koji sklopis sam izaberes delova za 1300e. Ali ima igrice ima zezalice i ostale stvari kojih za Mac ima mnogo manje.
Nemoj da krivis reci, siromastvo je sto neko tek tako prozove drugog da je lovacka prica zato sto on ne veruje u to.
Ali kazem nista ovo nije odudarilo od price sa Metadona, i ja bi ti sada postavio linkove da vidis cene ali je bolje da se lepo dodje pa vidi komp uzivo i onda nema prica glupih. Kao sto je najbolje proba se Heptanon i onda nema drugih glupih prica ili koji drugi Metadon, cak ih ima i od 20mg, 50mg flasica, kapsule, itd.
Probas pa znas ono sto nisi znao.
Bez ostalih stvari, stim sto ja imam maticnu i za Intel i jos jednu za AMD cpu, I AMD i NVIDIA graficku.
Ali to moze da se vidi, svakome ja hocu da pokazem, u mom stanu su po ormanima i ormanima sve kutije o komp opreme.
Imam i neke bas starije delove koje ne racunam, i jos monitora koji su u drugom stanu, itd.
Ne kazem da ste vi siromasni parama nego ucaureni u Srbiji gde vam je cena sklopljenog racuna sve a Mac bog.
Mac je bog ako ides da studiras okean, planine, proucavas ali delovi koji idu u Mac imaju svoje seriske brojeve koji se prave i za PC.
Tipa 5870 graficka za PC kostala je 450e, za Max je kostala 600e. Ista jacina isto sve.
Mac nije za zabavu. U Mac isto ide Intel CPU samo ga kupis gotovog pa pretplatis brand. Inace ako platis Mac tipa 2000e on ti da odredjene performance koje se mere raznim aplikacija i testovima, koliko CPU zavrsi rendering, koliko se obradi 3D slika itd.
Isti skor mozes postici sa PC koji sklopis sam izaberes delova za 1300e. Ali ima igrice ima zezalice i ostale stvari kojih za Mac ima mnogo manje.
Nemoj da krivis reci, siromastvo je sto neko tek tako prozove drugog da je lovacka prica zato sto on ne veruje u to.
Ali kazem nista ovo nije odudarilo od price sa Metadona, i ja bi ti sada postavio linkove da vidis cene ali je bolje da se lepo dodje pa vidi komp uzivo i onda nema prica glupih. Kao sto je najbolje proba se Heptanon i onda nema drugih glupih prica ili koji drugi Metadon, cak ih ima i od 20mg, 50mg flasica, kapsule, itd.
- monkeybModeratori
Pon Maj 20, 2013 2:05 am
Classified ::Ja nisam rekao da ne moze da dodje da se vidi kod mene.
Pazi kada me ne zanima ko kakav komp ima i koliko ga je platio.Ne zanima me ni ko se koliko razume u iste a posto je tema porodica i metadonska terapija konstatujem da tvoji tebi pruzaju po prilicnu podrsku.Isto tako mi je krajnje ne bitno ko koliko novca ima.U ovoj prici mi je bitnije na sta ga trosi.Svi koji trosimo nase slobodno vreme (a meni je drgocenije od novca) na citanje tvojih postova znamo da ti sadasnji met ne odgovara i da zbog toga se vracas u losu pricu.Ja cu da te zamolim da iskuliras malo,da ne pises kada si uradjen i da preduzmes nesto konkretno sa znanjem,novcem i vremenom koje imas.Ja se sa ovim borim vec 32 godine.Zadnje 2 sam na metu i ponavljam nije mi bas sjajno.Ali mi je ovo i prvi put da sam zatrazila pomoc u drzavnoj ustanovi i to samo zato sto znam gde zivim.I nije problem sto sam ja ili ti bez para nego sto su medicinske sestre bez osnovnih sredstava za zivot a ona puni moju flasicu,sto lekari prave dilove najpre one u kojima se javlja njihova licna korist.Razmisli,saberi se i pokreni se.Ovde imas ljude koji te podrzavaju i samim tim sto te kritikuju inace bi te jednostavno ignorisali.Ne bi bilo komentara,ni kazni...
- monkeybModeratori
Pon Maj 20, 2013 2:16 am
monkeyb ::L00cID ::INSPIREMAN ::- Ovo što si rekao da više ljudi kao ona fale na ovom forumu, je malo i do svih Vas, koji 100% imate Facebook nalog, a svaki 3-2 ima i tweeter nalog. Pa zašto ne tweetujee adresu sa interesantnim temama i slično. Podelite link svima na FB kao što sam ja to uradio, pojedinačno, pa makar to bio spam- ali svaki 2-3 fb korisnik zna 100% nekoga ko koristi droge, ili pak njemu neko drag to čini.
I slično...
FB.Nema sanse.Ja imam dete...
Napisah ne za FB ali i Googl + i Skyp i kada mi saljes email svuda je vidljiva moja internet adresa a ja nisam napravila posebnu za ovo.I ostaje mi da koristim samo forum.Reci mi ako gresim! Ja stvarno mislim da drugarice od moje cerke i njihove mame ne bi trebale da znaju da posecujem ovaj forum.Pazi slagacu nesto da se vadim ali bih da to preskocim!!!
Koga ti zajebavaš!?
Sre Maj 22, 2013 12:50 am
Classified ::Ne kostaju sve sada ali imam u kuci, racunar mi kosta oko 2500e
HD5870 2GB AMD graficka
Logitech G510 tastatura
Logitech G700 mis
Logitech C310 HD Web
Samsung P2450H
Kingston v+ SSD SATA II
- Ovaj post, plus post dole, gde govoriš o hlađenju tečnim "helijumom"... Ispadaš smešan čoveče. Prvo, ovo je copy-paste sa www.evga.com sajta, drugo, "profesoru IT"-a: ne postoji hlađenje tečnim "helijumom" već tečnim AZOTOM! Ne budi glup čoveče, i prestani da živiš u Classfieldland-u - gde će ljudi da čitaju 2-metarske postove.
Tvrdiš da si IT Specialist-Expert, imaš sve to kući, PC od 3000EUR (nekad bude i 3000, umesto 4000) a ovde žickaš za bolji metadon. Pa ti bi, po svemu ovome napisanom, ti bi mogao odavno da zapališ u Hrvatsku, da se tamo prijaviš kao turista na metu. Dobio bi. Ili pak, šta bi sa onim što si hteo da odeš na kliniku u Bugarskoj, "Надежда" ? Da dobiješ Substitol, jer mamicu im jebem "pretplatili se na tebe"...
OBAVEŠTENJE:
- SUZA je juče poslala oficijalni dopis Agenciji za Borbu Protiv Korupcije, kabinetu Ministarke Zdravlja, i pod odeljenjima u Ministarstvu - čisto da vide da je preduzeta mera ne ćutanja o korupciji. Ne može Hemofarm da ima monopol nad lekom. Ne može da jedna supstanca d,l(-/+)metadon da ima isto dejstvo na oko 2000 prijavljenih ljudi od 25.000 reg. ravisnika. To je iracionalno, a pritom se registruje lek "Jurnista" kao analgetik sa produženim delovanjem, umesto Substitol, koji je mnogo jeftiniji i primenjuje se u iste svrhe.
...Oče naš, ja nisam taj što zna,
al' nadam se da bar ti znaš.
Otkud toliki bol,
suze i strah?
Pepo-pelu prah opet postaće prah,
al nikad neću znati što je na brata
pucao brat...
- L00cIDModeratori
Bravo za "dopis Agenciji za Borbu Protiv Korupcije" !!!
Sre Maj 22, 2013 1:52 am
Svaka cast!
A ovo za Klesfajd-a... Dobro si mu rekao! Kazem ja lepo - Copy/Paste pa onda krene sa tastaturom da ratuje i isteruje neku svoju istinu. Kada je rekao za hladjenje CPU-a i jos par gluposti, ja sam se stvarno smejao na glas tu kuci! A verujem da sam vise zaboravio o racunarima nego sto on sad zna... Al nebitan je lik, TOTALNO!
Ono sto mene interesuje u stvari - moze vise detalja o ovom dopisu? Thanks!
A ovo za Klesfajd-a... Dobro si mu rekao! Kazem ja lepo - Copy/Paste pa onda krene sa tastaturom da ratuje i isteruje neku svoju istinu. Kada je rekao za hladjenje CPU-a i jos par gluposti, ja sam se stvarno smejao na glas tu kuci! A verujem da sam vise zaboravio o racunarima nego sto on sad zna... Al nebitan je lik, TOTALNO!
Ono sto mene interesuje u stvari - moze vise detalja o ovom dopisu? Thanks!
- SOZO99Moderatori
- Broj poruka : 207
Reputacija: : 23
Datum upisa : 04.12.2011
Godina : 49
Classified!?
Sre Maj 22, 2013 2:15 am
-Ovako, dugo nisam imao želje da odgovaram na postove člana Classified!
- smatrao sam da je izlišno, jer čovek jednostavno priča svoje priče i ništa ga ne zanima..
- ne ulazim u to šta je u tim postovima tačno , šta ne itd..
- čitajući postove i razmišljajući o njima, počinjem da shvatam na koji način bi mogao da pomognem.
Hoću da pomognem, vidim da se i ostali članovi trude da svojim odgovorima ukažu na problem koji imate...
Classified- vaš problem je u glavi(psihičke prirode), ima tu i znakova nekih kompleksa,ali to je sad manje bitno
Classified- svi smo mi u problemu(zato smo se i gudrali, zato se i lečimo), pokušajte da REALNO sagledate samog sebe i svoje stavove...
Classified- pokušajte, molim vas (zbog vas, lično nemam ništa od toga), da sagledate odakle toliko negativnosti u vašem stavu... probajte da mislite na nešto pozitivno i da pokušate da ostvarite to, pa bila to i sitnica
....MOLIM VAS, razmislite o ovome i bar malo počnite da prihvatate tudja mišljenja, shvatanja i verujte da vam želim sve najbolje(u suprotnom ne bih pisao)
.....siguran sam da će vam biti lakše bez toliko mržnje u sebi, jer čovek se oseća dobro kada misli pozitivno, kada voli, kada oprosti i kad prihvati sebe onakvim kakav jeste....
....sve najbolje, žao mi je što ste toliko povredjeni, iskreno se nadam da sam malkice pomogao
- smatrao sam da je izlišno, jer čovek jednostavno priča svoje priče i ništa ga ne zanima..
- ne ulazim u to šta je u tim postovima tačno , šta ne itd..
- čitajući postove i razmišljajući o njima, počinjem da shvatam na koji način bi mogao da pomognem.
Hoću da pomognem, vidim da se i ostali članovi trude da svojim odgovorima ukažu na problem koji imate...
Classified- vaš problem je u glavi(psihičke prirode), ima tu i znakova nekih kompleksa,ali to je sad manje bitno
Classified- svi smo mi u problemu(zato smo se i gudrali, zato se i lečimo), pokušajte da REALNO sagledate samog sebe i svoje stavove...
Classified- pokušajte, molim vas (zbog vas, lično nemam ništa od toga), da sagledate odakle toliko negativnosti u vašem stavu... probajte da mislite na nešto pozitivno i da pokušate da ostvarite to, pa bila to i sitnica
....MOLIM VAS, razmislite o ovome i bar malo počnite da prihvatate tudja mišljenja, shvatanja i verujte da vam želim sve najbolje(u suprotnom ne bih pisao)
.....siguran sam da će vam biti lakše bez toliko mržnje u sebi, jer čovek se oseća dobro kada misli pozitivno, kada voli, kada oprosti i kad prihvati sebe onakvim kakav jeste....
....sve najbolje, žao mi je što ste toliko povredjeni, iskreno se nadam da sam malkice pomogao
Strana 2 od 2 • 1, 2
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu